MVOwise: Rijksoverheid, Unilever en Philips

duurzaam-doen

Zet je talent in voor een betere wereld. In de rubriek MVOwise houden we je op de hoogte van duurzame werkgevers. Met deze week: duurzaam inkopen bij de Rijksoverheid, Unilever formuleert 50 MVO-doelstellingen en Philips verovert een plek in de Guide to Greener Electronics.

Rijksoverheid: Duurzaam Doen

De Rijksoverheid is een nieuwe campagne gestart: Duurzaam Doen. Consumenten krijgen inzicht in makkelijke en concrete acties die bijdragen aan een beter milieu, zoals tips voor het kopen van energiezuinige apparaten. De Rijksoverheid doet zelf ook mee met de campagne: de ambitie is om dit jaar voor 100% duurzaam in te kopen. Via de Monitor Duurzaam Inkopen zal in het voorjaar blijken of dat is gelukt. KPMG waarschuwt voor de hoge administratieve kosten. Volgens het adviesbureau gaat dit overheidsplan het bedrijfsleven 400 miljoen kosten.


.

Unilever: Sustainable Living Plan

Het duurzame nieuws over Unilever is de laatste maanden bijna niet meer bij te houden. Een belangrijke mijlpaal was de presentatie van het Sustainable Living Plan. De belangrijkste boodschap: winst is niet meer de enige doelstelling voor Unilever. In totaal bevat het MVO-plan meer dan 50 maatschappelijke, economische en milieugerelateerde (sub)doelstellingen. De eerste stappen zijn al gezet: Unilever gaat halverwege 2011 in al haar fabrieken en kantoren in België en Nederland gebruik maken van duurzame energie. Eerder kondigde Unilever al aan over te stappen op duurzame verpakkingen en duurzame palmolie.

unilever-sustainable-living-plan

Philips: eerste gifvrije televisie

Ook Philips werkt hard aan haar EcoVision5. Philips lanceerde onlangs een nieuwe televisie die vrij is van een aantal zeer giftige stoffen. Samen met Nokia en Sony Ericsson staat Philips in de top drie van de nieuwe elektronicalijst van Greenpeace: Guide to Greener Electronics. Apple zakte in de lijst van een vijfde naar een negende plaats. Het bedrijf scoort goed op het criterium giftige stoffen, maar blijft achter wat betreft recycling van afgedankte producten.

guide-to-greener-electronics

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'MVOwise: Rijksoverheid, Unilever en Philips'?