Geld ingezameld voor Oeganda

Bettine Schipper, Zwitserleven

Bettine Schipper (29) studeerde Marketing aan de VU en startte in 2006 als Trainee bij Zwitserleven. Momenteel is ze Manager Klantoriëntatie op de afdeling Customer Services Informatie Management (CIM). “Met de managers uit de business zorg ik dat klantgerichtheid verankerd wordt in het dagelijkse werken en/of processen.”

Wat houdt je baan precies in?

Ik ben eindverantwoordelijk voor het strategisch programma: Klantoriëntatie. In dit programma stellen wij als doel relatiemanagement binnen Zwitserleven te optimaliseren. Dit houdt in dat we 1-op-1 telefonische coachsessies geven voor medewerkers met klantcontact. We stimuleren relatiemanagers van de unit Customer Services om de klant proactief te benaderen door deze te bellen en te bezoeken. Ook staat een effectief klachtenmanagement hoog in het vaandel in het programma. Als de állerbeste pensioenverzekeraar van Nederland richten wij ons steeds meer op de deelnemer van een pensioenregeling. Een optimaal bedieningsconcept is daarom het speerpunt in het programma.”

Hoe ben je bij Zwiterleven terecht gekomen?

“Via de ludieke werving- en selectie campagne van Zwitserleven: ‘Wake Up’. Deze campagne was 4 jaar geleden met bedoeld voor afgestudeerden om een traineeprogramma te volgen. De sfeer was meteen goed en is altijd gebleven.”

Hoe ziet je team eruit? Met wie werk je samen?

“Klantoriëntatie maakt als programma onderdeel uit van het stafbureau (Customer Services Information Management) van de Business Unit Zwitserleven. Ik werk veel samen met mijn collega’s van klantoriëntatie die workshops en coachsessies geven, de strategisch adviseurs van directie en de Business Consultants van Customer Services. Met hen bedenk en werk ik de klantgerichte projecten en activiteiten uit. Met de managers uit de business zorg ik dat klantgerichtheid verankerd wordt in het dagelijkse werken en/of processen.”

Met welke projecten ben je nu bezig?

“Op het moment ben ik bezig om een heel nieuw klachtenmanagement te ontwikkelen en te introduceren voor de gehele Business Unit Zwitserleven. Daarnaast start ik het nieuwe traject van Telefonisch 1-op-1 Coachen aan de hand van een zelf ontwikkelde beoordelingssystematiek: Check je Gesprek! Ten slotte houd ik me bezig met een nieuw project: Pensioen is een feest! Dit betekent dat we de pensioengerechtigden eerder en op een ludieke wijze willen benaderen voordat ze met pensioen gaan.”

Wat vind je het leukste aan je baan?

“In mijn baan ervaar ik alle vrijheid waardoor ik telkens weer nieuwe initiatieven kan ontplooien. Hierbij heb ik altijd steun van enthousiaste collega’s en werken we onder een gemoedelijke sfeer. Ook de deelname aan de nevenactiviteiten van Zwitserleven zijn onvergetelijk. Ieder jaar brengen bijvoorbeeld zeker 300 collega’s een weekendje door op Texel tijdens het gesponsorde Zwitserleven zeilevenement: de Ronde om Texel. Stralende zon, Strand, Rosé, BBQ, Muziek en een hoop gezelligheid.

Momenteel trainen we met zeker 80 collega’s voor de Dam-tot-Dam loop 2010. Tot februari 2010 heb ik in mijn hele leven alleen gerend om de bus te halen. En nu, in mei 2010, heb ik de eerste hardloopwedstrijd er al op zitten. Met je collega’s geeft het een enorme kick om ook op dit vlak samen te werken aan een gezond doel!!!”

Waar ben je het meest trots op?

“Moeilijk om te schrijven. Vind namelijk trots zijn zo definitief, alsof je het al helemaal bereikt hebt. Laat liever nog wat te wensen over. Maar als ik dan toch moet kiezen dan ben ik trots dat ik samen met twee collega’s binnen Zwitserleven een nieuwe jongeren organisatie: Jong Zwitserleven heb uitgedacht en opgezet.”

Je bent net voor Zwiterleven in Oeganda geweest…

“Via het internationale Goede Doelen Fonds van Zwitserleven hebben mijn collega, Saskia Kemme, en ik geld ingezameld voor een project in Oeganda. Dit deden we door samen met 10 andere collega’s deel te nemen aan een zelf bedachte afvalrace. Elke afgevallen kilo stond voor een x aantal euro’s. In totaal hebben we in een jaar tijd bijna 10.000 euro opgehaald voor het Child Restoration Outreach (CRO) Project in Jinja (2e grootste stad van Oeganda).

In oktober 2009 hebben Saskia en ik persoonlijk het geld gebracht naar het project die zich inzet voor straatkinderen in Jinja. De reis en het verblijf waren op kosten van het internationale Goede Doelen Fonds van Zwitserleven. Iedere dag deden we spelletjes met de kinderen, aten en zongen we met ze. Ook bezorgden wij zeker 50 straatkinderen een onvergetelijke picknick aan de Nijl. Met als klapper op de vuurpijl een boottrip over de Nijl. Geen kind had ooit op een boot gezeten. Een onvergetelijke ervaring voor hen en voor ons een onvergetelijk beeld bij het zien van die blije gezichtjes.

Naast de vrolijke activiteiten hebben we ook de keerzijde beleefd. Tijdens de dagelijkse ‘streetwalk’ samen met begeleiders van het project lopen we de achterbuurten van Jinja in. Op zoek naar kinderen die zwerven op straat. Wat we daar hebben gezien was niet te filmen. Kinderen snuiven lijm, kouwen op een doek bedwelmd met olie, zoeken naar eten tussen het vuilnis. De begeleiders leggen een arm om hun schouder en vragen wie ze zijn, waar ze vandaan komen en waarom ze zwerven op straat. Ze overtuigen hen ervan om naar CRO te komen. Daar kunnen ze zich wassen, krijgen ze te eten en kunnen ze spelletjes doen. 6 van de 10 kinderen die zijn aangesproken lopen mee. Onder het gezang van Michael Jackson zijn we een vrolijk stel op straat.

Met het ingezamelde geld hebben we tijdens ons verblijf schoolspullen, -boeken, -kleding, -schoenen en spelletjes gekocht. Samen met de manager van het project hebben we een 2 fasen plan gemaakt. De eerste fase, het opknappen van het CRO-gebouw en het afmaken van de schoolboerderij, zit er bijna op. Als dit af is storten we het laatste geld zodat zij vee en materiaal voor de boerderij kunnen kopen. Al met al een onvergetelijke ervaring die ik nooit vergeet.

Tags: Finance, Marketing, MVO
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Geld ingezameld voor Oeganda'?