Werken bij de krant van wakker Nederland

Matthijs Dordregter, TMG

Mathijs Dordregter (28) studeerde Commerciële Economie en werkt nu als E-marketeer voor Telegraaf Media Groep. Eerder vertelde hij ons hoe hij daar terecht is gekomen: netwerken! Nu hij zijn ideale baan heeft gevonden, vragen wij ons af: hoe is het om te werken bij de ‘krant van wakker Nederland’?

Online campagnes

Ik zit hier nu 2,5 jaar goed op mijn plek. Het is een erg leuke functie waar ik goed mijn ideeën in kwijt kan. Als E-marketeer ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van de online campagnes om proefabonnees te werven en het online vermarkten van De Telegraaf Webshop. Hiervoor werk ik samen met uitvoerende online bureaus, die voor mij onder andere de zoekmachine marketing en affiliate marketing doen.

Werken in kantoortuin

Het is heel leuk om voor een groot bedrijf als De Telegraaf te werken. Het is een bedrijf dat iedereen kent en vaak zelf ook onderwerp van media is. Als medewerker word je goed op de hoogte gehouden van wat er speelt rond het bedrijf. Dat verhoogt de betrokkenheid bij de krant. Zo nu en dan lopen er ook nog wel eens bekende gezichten langs je bureau. Je moet wel kunnen werken in een kantoortuin. Geen enkele verdieping in het gebouw heeft muren of kleine afgesloten kantoortjes. Een heel klein nadeel van werken bij De Telegraaf is op feestjes wel eens de wind van voren kunt krijgen over wat er soms in de krant geschreven staat.

Campagnedrukte WK voetbal

De werktijden zijn in principe van half 9 á 9 uur tot 5 uur á half 6. Als je een keer een uurtje eerder weg wilt, hangt de honorering af van het feit of je ook wel eens een uurtje extra draait. Op een marketingafdeling zijn er namelijk perioden dat het drukker is en je dus ook extra uren maakt. Een voorbeeld hiervan was de campagne in aanloop naar het WK voetbal. Er zijn ook wel eens perioden dat het wat rustiger is. Dit is vaak in de zomer en na de kerst.

Het hoofdkantoor van de krant is vlakbij Amsterdam Sloterdijk. Een ideale plek voor mensen die met de trein komen. Zelf ga ik overigens met de fiets naar het werk

Vergaderen in het café

Binnen het bedrijf heerst een informele werksfeer. Vergaderingen worden gehouden in open ruimtes zoals het Krant Café of aan een statafel met krukken in de koffiecorners. De kleding die gedragen wordt verschilt. Sommige collega’s voelen zich prettig in een volledig pak en anderen dragen meer casual kleding. Zelf trek ik mijn colbert wel eens aan als ik een afspraak heb met een externe partij. Vaak heb ik dan wel gewoon mijn All-Stars aan.

Tags: Marketing
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Werken bij de krant van wakker Nederland'?