Aan de wieg van intelligente energienetwerken

randalf-weterings

Randolf Weterings (27) werkt bij Siemens Nederland als Management Trainee en Business Developer. Na een studie Elektrotechniek aan de Hogeschool Rotterdam, studeerde hij af aan de Technische Universiteit Delft in Mangement of Technology. Randolf is genomineerd voor Young Professional of the Year 2012.

Leveren van toegevoegde waarde

Ik geloof er in dat wanneer je wil excelleren dat je jezelf moet richten op waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Zoek naar je toegevoegde waarde in de maatschappij en benut je eigen kerncompetenties. De weg naar succes begint bij jezelf! Ik heb mijn toegevoegde waarde in de maatschappij gevonden in mijn passie voor (elektro-) techniek, het willen verduurzamen van onze wereld en mijn drive voor ondernemerschap.

Maatschappelijke relevantie

In alles wat ik doe zoek ik naar maatschappelijke relevantie, waarin duurzaamheid de kern is. Duurzaamheid betekent voor mij het creëren van win-win situaties voor People, Planet en Profit. Het geeft mij een enorme kick als ik ergens aan mee mag werken waarbij ik vanuit een maatschappelijk oogpunt trots kan zijn op het eindresultaat.

Op dit moment sta ik bijvoorbeeld aan de wieg van intelligente energienetwerken. Ons energie netwerk gaat veranderen. Er worden steeds meer niet-regelbare decentrale duurzame energiebronnen toegevoegd aan ons elektriciteitsysteem en ons energieverbruik moet worden gereduceerd. We gaan van vraaggestuurd leveren naar aanbodgestuurd leveren. Deze intelligente energienetwerken zullen de kern gaan worden van ons toekomstige energiesysteem. Ik ben nu al trots dat ik daar aan mee mag werken vanuit een business development positie!

randolf-siemens

Sinds twee maanden is dit gevoel nog sterker geworden toen ik vader werd van een prachtige dochter. Jij wilt toch ook dat je kinderen een mooie toekomst hebben? Iets mooiers dan een prachtige toekomst kun je in mijn ogen niet nalaten aan je eigen kinderen.

Dromen, durven en doen

Het thema van de Young Professional of the Year verkiezing is dit jaar Dromen, Durven en Doen. Een thema waar ik mijzelf helemaal in kan vinden. Ik heb duidelijke dromen en realiseer deze door hier zowel in mijn werk als privéleven aan te werken. Als trainee bij Siemens krijg ik veel kansen waardoor ik mezelf kan ontwikkelen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld direct vanaf de start van mijn Traineeship de CEO van onze industrie sector in Nederland als coach! Zijn ervaring en netwerk hebben mij heel veel gebracht.

Een traineeship bij Siemens wordt gecombineerd met een startersfunctie. In mijn startersfunctie ben ik Business Developer Smart Grids. Hierbinnen ben ik reeds gegroeid: in februari 2011 begon ik met de verantwoordelijkheid van orders tot een half miljoen euro, maar inmiddels ben ik verantwoordelijk voor een order die ver in de miljoenen loopt. Bij Siemens wordt er veel van je verwacht als trainee, maar als je de verwachtingen waarmaakt dan krijg je ook snel unieke kansen. Je moet wel goed kunnen managen in turbulente tijden, want om één of andere reden komen er altijd veel zaken tegelijkertijd.

Stem op Randolf!

Bekijk mijn website en verbind je: www.facebook.com/stemrandolf of volg mij via Twitter: @RandolfWetering. Als je in mij gelooft en vindt dat ik de Young Profesional of the Year 2012 moet worden, stem dan tussen 30 april en 5 juni op mij via: www.stemrandolf.nl

Tags: MVO, Techniek, Young Professional of the Year
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Aan de wieg van intelligente energienetwerken'?