De deeleconomie – 10 vreemde dingen die je kunt huren

huur

De deeleconomie is hot. Millennials willen niet langer veel spullen bezitten. We recyclen, kopen tweedehands, huren en delen. Omdat het goedkoper is en vriendelijker voor de aarde. Kijk maar naar initiatieven als Snapcar en Airbnb. En inmiddels is alles zo’n beetje te huur lijkt het wel. Dit zijn de 10 vreemdste dingen die wij tegenkwamen:

1. Een struisvogel

…. of een kameel, alpaca, rendier, een hele kinderboerderij of levende kerststal. Er zijn online talloze dierverhuurbedrijven te vinden. Op huren.nl vind je een overzicht. Ben je niet echt een dierenvriend? Opgezet zijn ze ook te huur!

2. Een vriend

Heb je kaartjes voor de Lion King, maar wil niemand met je mee? Dan huur je toch gewoon een vriend! Op Rentafriend bieden vrienden van over de hele wereld zich aan.

3. Een pelgrim

We willen het allemaal wel: een pelgrimstocht afleggen. Maar waar haal je de tijd vandaan? Carlos Gil uit Portugal – beter bekend als de rent-a-pilgrim –  doet het tegen een vergoeding vanuit jouw naam.

4 Een achtbaan

Nog inspiratie nodig voor een feestje? Er zijn verhuurbedrijven die complete achtbanen verhuren. Als je maar genoeg plek hebt in je achtertuin, kan jij er ook een huren.

5. Iemand die voor je in de rij staat

Deze dienst bestaat helaas nog niet in Nederland. Mocht je op vakantie gaan naar New York en in tijdnood raken, dan kan je Same Ole Line Dudes inhuren om jouw plekje in de rij voor het museum te bewaken. Dat scheelt een hoop stress.

6. Begrafenis-bezoekers

Bang dat er niemand komt opdagen op de begrafenis van je rare oom? In Engeland hebben ze daar een oplossing voor: via Rent a Mourner kan je een paar rouwende bezoekers inhuren.

7. Een wingman

De liefde is niet altijd makkelijk. Dat weten ze bij The Professional Wingman ook. Daarom verhuren ze knappe wingmen die je helpen bij het versieren van een leuke vrouw.

8. Paparazzi

Wil je iemand verrassen met een echte celebrity-ervaring? In Amerika kan het: Famousforaday verhuurt kuddes paparazzi die je vriend of vriendin een tijdje achtervolgen.

9. Een oprit

Een parkeerplaats huren is niet zo gek, maar wist je dat er ook mensen zijn die de oprit van iemand anders huren? Je moet wat als er nergens plek is.

10. Een privédetective

Vermoed je dat je partner vreemd gaat, of weet je het zeker maar heb je hard bewijs nodig? Dan kan je een privédetective inhuren om het zeker te weten. Ideaal toch?


Dit artikel is tot stand gekomen met input van huren.nl. 

Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De deeleconomie – 10 vreemde dingen die je kunt huren'?