Laarzen uit, pumps aan

Sandra_Pronk_Careerwise

Sandra Pronk (25) studeerde Bedrijfskunde en Human Resource Management in Groningen. Ze vertelt op careerwise.nl over deelname aan de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP) en over haar werk als campus recruiter bij Delta Lloyd.

Het zit er op

De Rees zit er op. In het eindklassement zijn we met onze Wylde Swan op een zesde plaats geëindigd. Niet het resultaat waar we op hoopten, maar onder de weersomstandigheden het best haalbare. Wel hebben we als team laten zien “what doesn’t kill you, makes you stronger”

Wie niet waagt, wie niet wint

Nadat we met mooi weer als een van de laatste boten rond 18 uur door de sluis van Ipswich gingen om weer koers te zetten naar IJmuiden, werd de wedstrijdstrategie bepaald. In tegenstelling tot de meeste schepen kozen we ervoor om niet te wachten tot de stroming keerde, maar veertig mijl naar de eerste boei tegen de stroming in te varen, om daarna met de goede stroming en wind IJmuiden met de snelste tijd bereiken. Een risicovolle strategie, maar wie niet waagt, wie niet wint!

ROTCYP_Careerwise_153
De strategie wordt op het dek uitgetekend

En dan is het opeens ‘alle hens aan dek’

Vol enthousiasme worden voor de laatste keer alle zeilen gehesen, het 1, 2 ritme is inmiddels al routine geworden. De zeilen zijn dan ook in een recordtijd gezet. Dan is het tijd voor de shifts die geen dienst hebben om een paar uur slaap te pakken. Maar om twee uur ’s nachts klinkt ineens het “alle hens aan dek!” We hebben de eerste boei bereikt en moeten overstag, om de nieuwe koers te gaan varen en daar zijn alle handjes voor nodig. Net wakker, je spullen zoeken, pak aantrekken en boven aan dek meteen aan de touwen hangen. Dan kom je jezelf wel even tegen, dit is niet één van mijn competenties… Maar het teamgevoel en het samenwerken krijgt wel een enorme boost: hoe vaak sta je midden in de nacht op om samen de zeilen om te zetten?

Tegenslag naar je hand zetten

Ook ’s ochtends zit de sfeer er nog goed in, we varen lekker door en komen de tijd door met een extra ingewikkeld potje Twister op het dek. Een schommelende boot helpt niet echt om je evenwicht te bewaren. En dan klinkt de mededeling over de marifoon dat de race is afgelast, omdat er te weinig wind staat en een aantal boten in een windgat zitten… Wat een tegenslag nu we net de koers varen waar we snelheid kunnen maken. De reacties van de teamleden laten zien hoe fanatiek we zijn… Maar we laten ons niet kennen, zoals de kapitein het zo mooi zei: “dan maken we er gewoon een mooi feestje van, zet de muziek maar aan!” Zo wordt tegenslag omgezet in een mooie gelegenheid voor een feestje.

ROTCYP_Careerwise_115
Ons team klaar voor het themafeest in Ipswich

Wedstrijdje buikschuiven

Alsof het weer ook teleurgesteld was, begon het ook nog te regenen… Maar ook dat biedt kansen! Curling op het dek met twee bezems en een lege snoepdoos, een wedstrijdje buikschuiven, en applaus als je binnen door de raampjes aan de zijkant de zee kan zien. Bovendien mooie sensatie als in de keuken een orkest klinkt als al het bestek heen en weer slaat. Wat een ervaring!

De wind dicteert wat er gebeurt

In de zeikende regen worden de zeilen neer gehaald en netjes opgevouwen en ingepakt. Maar twee uur later trekt de wind weer aan en moet het net opgevouwen zeil weer uitgepakt en gehesen worden. Leuke eye opener dat niet alles zo strak en efficiënt geregeld is als in het bedrijfsleven. De wind dicteert op zee wat er moet gebeuren!

ROTCYP_Careerwise_159
We houden de sfeer er in: ’s ochtends Twister spelen aan dek

Grenzen zijn verlegd

Uiteindelijk is de hele vloot op de motor aangekomen in IJmuiden, waar het tijd is voor de borrel. Op zondag rest alleen nog de terugtocht naar Amsterdam en de prijsuitreiking. De beker van de Rees hebben we niet gewonnen, maar de onofficiële prijs voor het gezelligste team hebben we zeker verdiend! Als team zijn we de Noordzee overgestoken en hebben onze grenzen verlegd. Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten. En nu weer terug naar de orde van de dag: de regenlaarzen uit, en de pumps weer aan!

Lees meer blogs van Sandra of bekijk de totale fotoreportage die maritiem fotograaf Arthur Smeets maakte over Team Delta Lloyd tijdens de #ROTCYP

Tags: Netwerken, ROTCYP, Wedstrijd
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Laarzen uit, pumps aan'?