Startschot Race of the Classics

rotcyp-start

Vandaag gaat de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP) van start. De high potentials van 23 bedrijven, waaronder Stork, Achmea, Imtech en Houthoff Buruma, varen op een klassieke zeilvloot richting… Engeland! Omdat het elk jaar weer spannend is wat de bestemming van ‘de Rees’ wordt, werd dit bericht vanmorgen door de TeamCaptains met gejuich ontvangen.

Justin Tans (29), manager Vastgoed bij Marqt en lid van het organisatiecomité van de ROTCYP: “Dit jaar is in alle opzichten een recordjaar: de meeste inschrijvingen, de meeste schepen, het grootste aantal Young Professionals en hopelijk kunnen we 2009 evenaren door Engeland te halen.” Volgens de briefing van de Marine wordt het ‘onstuimig’ en ‘stormachtig’, dus een uitwijkroute wordt achter de hand gehouden. Net als vorig jaar, toen de vloot in Lelystad eindigde.

ROTCYP_careerwise_team_kpn

Het team van KPN tijdens hun briefing

Meest ‘Social’ ROTCYP ooit

Vanmorgen werd door de organisatie nog snel de laatste details doorgesproken. Geen afval overboord. Zwemvesten aan. Niet drinken tijdens het zeilen… Nieuw dit jaar is de Media Award. Het team dat on- en offline de meeste aandacht weet te trekken, wint een donatie voor de klassieke zeilboot waar ze op meevaren. Dat deze award serieus wordt genomen is duidelijk: er wordt al weken druk op Twitter, Facebook en Linkedin gepost. Enkele teams hebben zelfs hun eigen Social Media manager aan boord, zoals Philips. De vragen van de teams aan de organisatie gaan dan ook niet over het zeilen, of de zeeziekte… maar of er wel Wifi aan boord van de schepen is!

ROTCYP_careerwise_Rotterdam

Lichte kater…

Gisteravond werd de aftrap van de ROTCYP 2011 gevierd. Of het nog laat is geworden? “Daar kan ik niets over loslaten,” aldus Pieter van Houten (30), consultant bij KPMG. Er is geen twijfel over mogelijk: met of zonder kater zit de stemming er bij iedereen al goed in. Justin: “Elk bedrijf heeft een ander doel voor ogen. Voor sommige teams is dit een vast onderdeel in het management traineeship. Andere teams gaan puur voor de beleving en het netwerkelement.” Zoals Team Shell. “Waarom wij meedoen? Puur omdat het kan!”

ROTCYP_careerwise-Shell

ROTCYP en goede doelen

Delta Lloyd heeft een bijzonder doel voor ogen: aandacht vragen voor ‘de zee’. Marjolein van Werven (31), Programma manager Marketing & Verkoop bij Delta Lloyd kwam op het idee: “Ik had het programma ‘Zee, Zout & Zeilen’ van Florian Dirkse en Arjen van Eijk gezien en zag meteen de link met onze deelname aan de Race of the Classics. Via hun initiatief ‘The Green Miles’ vragen zij aandacht voor de thematiek van vervuiling, bevissing en toerisme rondom de wateren van de wereld. Via Twitter heb ik de jongens benaderd en na een kennismaking kwamen we uit op een win-win-win idee. Win voor Delta Lloyd, win voor Florian en Arjen én win voor de oceaan. Via verschillende media hebben we al aandacht voor hun initiatief kunnen krijgen en het bestuur van Delta Lloyd overhandigt zondag een cheque. Met alleen aandacht alleen kom je er immers niet.”

ROTCYP_careerwise_team_DeltaLloyd

Team Delta Lloyd vertrekt uit Rotterdam op hun ‘Ide Min’

Zeemijlen voor Zuidparkers

Ook KPN combineert de Race of the Classics met het goede doel. De bemanning wil minimaal € 10.000,00 ophalen voor het walvissen project van Wereld Natuur Fonds. “Als wij de koude Noordzee oversteken, willen wij graag iets terugdoen voor het leven in de wereldzeeën,” aldus de oproep op hun WNF pagina. Via deze website kun je het project van KPN steunen. En die steun is hard nodig. Met de teller op € 1.314 moet er nog flink gedoneerd worden.

Nu eerst maar eens Engeland bereiken. De ‘showstart’ in de haven van Rotterdam is net achter de rug. Om 5 uur vanmiddag is de echte start op zee. Of alle 680 Young Professionals zijn opgewassen tegen het slechte weer en de hoge golven, horen we zondag. Dan komen de boten in Amsterdam aan.

Tags: ROTCYP, Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Startschot Race of the Classics'?