Alles kan als jij het laat gebeuren

kristy-van-lammeren-world-of-difference

Kristy van Lammeren (27) strijdt mee met World of Difference, een programma waarbij vijf mensen een droombaan voor één jaar kunnen winnen bij een goed doel in binnen-, of buitenland. Vier goede doelen hebben een uniek project in het buitenland ter beschikking gesteld. Daarnaast kunnen deelnemers hun eigen goede doel aandragen.

Kristy strijdt mee om de Plan Nederland baan van Social Media Expert in Azië. Op careerwise.nl besteden we de komende weken aandacht aan verschillende deelnemers op weg naar hun droombaan.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben een heel bezig bijtje. Ik houd van aanpakken, organiseren en me vrijwillig inzetten. Tijdens mijn studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht zette ik me in voor verschillende verenigingen en als vrijwilliger voor het WNF. Toen ik als communicatie medewerker begon bij Centre for Society and Genomics in Nijmegen, heb ik besloten om daarnaast vrijwilligerswerk te blijven doen. Elke vrijdag werk ik nu bij War Child als vrijwilliger Kids Communicatie. Dat geeft me veel energie. Ik schrijf stukjes, verzorg de nieuwsbrief, organiseer evenementen en acties. Heerlijk om mee bezig te zijn.

kristy-van-lammeren-world-of-difference-4

Wat heb je met NGO’s?

Ik heb nog geen voorkeur dat ik alleen voor een NGO wil werken. Ik ben me nog aan het oriënteren. Als ik win, krijg ik de kans om dat voor een jaar te ervaren. Vier jaar terug ben ik wel voor vier maanden in Nepal geweest om Engelse les te geven. Het voelt zo goed en is zo makkelijk om wat voor anderen te betekenen.

Hoe kwam je met World of Difference in aanraking?

Vorig jaar zag ik de reclame al op MTV. Ik dacht meteen: hier moet ik bij zijn. Maar ik heb toen bewust niet gereageerd. Ik wilde me eerst verder ontwikkelen. Dit jaar ging ik kijken of een van de vijf projecten me aansprak. Dat was het geval! Als deze baan niet zo bij mij had gepast, dan had ik gewoon nog een jaar gewacht.

Waarom het Plan Nederland project?

Allereerst is het een geweldig project dat bij mij past. Daarnaast vind ik het mooi dat Plan zich intens inzet voor kinderen. Structurele hulp biedt, een blijvende bijdrage. Kinderen zijn de toekomst en ze hebben recht op gelijke kansen. Kinderen in Azië – en over de hele wereld- verdienen ook onderwijs, de mogelijkheid zich te ontwikkelen en om onbezorgd te spelen. Daar wil ik aan bijdragen.

kristy-van-lammeren-world-of-difference-2

Je had ook gewoon kunnen solliciteren?

Het is lastig om bij een goed doel binnen te komen, zeker op locatie. Je krijgt nu de kans om voor een jaar aan de slag te gaan, met een concreet project en met sponsors en steun uit Nederland. Ik heb bovendien een goede en leuke baan in Nederland. Ik was de strijd niet aangegaan als de functie en mogelijkheden niet mijn droom waren. De campagne vestigt daarnaast direct aandacht op Plan, wat ik ook belangrijk vind. Voor mij was het al vanzelfsprekend dat ik me wil inzetten voor anderen, nu mag de hele wereld het weten!

Hoe zet je jezelf in de markt?

Ik heb een eigen landingspage gemaakt; stemopkristy.nl, waarop ik aandacht vraag voor Plan, laat zien wat ik in huis heb en natuurlijk vraag om op mij te stemmen. Daarnaast zet ik online media in: Twitter, Facebook, Hyves, Youtube en LinkedIn. Via de laatste ontvang ik veel tips en krijg ik ook goede reacties. Dat vind ik onwijs gaaf om te horen, mensen uit het werkveld vinden mij dus geschikt. Daarnaast stuur ik persberichten naar lokale kranten en schrijf ik mijn oude scholen, studieverenigingen en sportclubs aan. Het is echt leuk dat mijn vrienden zo enthousiast zijn, dat creëert een sneeuwbal effect. Ook heel bijzonder is dat mijn collega’s stemmen. ‘ We willen je niet weg hebben, maar we steunen je wel’.

kristy-van-lammeren-world-of-difference-3

Daarnaast heb ik gebruik kunnen maken van mijn vrijwilligerswerk bij War Child; Jetske van den Elsen, presentatrice van de NCRV en ook vrijwilliger, heeft een boodschap voor me ingesproken en geplaatst op YouTube!

Ik probeer me niet te veel met de veranderingen in de posities bezig te houden. Ik sta wel elke dag om 6 uur op om berichten te plaatsen, en persberichten en foto’s uit te sturen. Dan ga ik naar mijn werk en zijn er een paar momentjes dat ik even de tussenstand check. En anders doen mijn vrienden het wel. ’s Avonds en in het weekend ga ik weer aan de slag. Het is heftig en druk, maar ik wil het heel graag.

Wat wil je bereiken?

Als ambassadeur wil ik mensen op een speelse manier informeren en laten zien dat ze zelf een wereld van verschil kunnen maken. In het project ga ik aan de slag met sociale media. Ik wil mensen kennis laten maken met de wereld online en laten zien hoe eenvoudig het is om via internet met andere mensen in contact te komen. Daarnaast wil ik de kinderen laten zien hoe ze hun stem online kunnen laten horen door ze Engels te leren schrijven, filmpjes en foto’s te laten maken. De wereld is groter dan laten alleen de lokale omgeving die de kinderen kennen en biedt kansen. Mijn doel: de mensen zelf ambassadeur laten zijn. De benodigde materialen wil ik via sponsoring verkrijgen.

Ik ga er niet heen om te zeggen dat ze iets niet goed doen. Ik wil ze helpen, omdat iets niet lekker loopt. Zij hebben vragen en wij kunnen helpen. Als ze geloven in wat ze doen, er positief tegenover staan en er helemaal voor gaan, dan kan alles. Als ik mijn skills kan inzetten om dat te realiseren, dan ga ik zeker met nog veel meer plezier naar werk.

Toekomstmuziek

Ik heb mijn toekomst nog niet uitgestippeld. Ik bekijk het met wat er op mijn pad komt. Mijn ervaringen in Azië leidden me in welke stappen ik daarna ga zetten. Dit is op dit moment mijn droombaan. Maar wellicht kom ik daar weer een prachtig nieuw project tegen. Ik laat me graag inspireren!

Lees meer over Kristy en haar project op stemopkristy.nl en vergeet niet te stemmen!

Tags: Future Leaders, MVO
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Alles kan als jij het laat gebeuren'?