Zelfs CEO’s hebben een coach… nu jij nog!

Het is eenzaam aan de top wordt wel eens gezegd. Maar dat je geen hulp meer nodig hebt als je die top eenmaal hebt bereikt is een fabeltje. Zelfs de meest succesvolle CEO’s kloppen regelmatig aan bij een coach, schrijft Lisa Smyth op TheCEOMagazine.com. Er zijn in de VS zelfs bedrijven opgericht die zich speciaal richten op de coaching van CEO’s.

Vertrouweling

Een coach helpt je met het ordenen van de wirwar van ideeën die soms door je hoofd spoken en helpt je daarmee om gefocust keuzes te maken in je loopbaan. Bovendien sta je er dankzij een coach niet alleen voor in je carrière. Juist als je aan de top van een groot bedrijf staat, is het nuttig om terug te kunnen vallen op iemand die je vertrouwt.

Ervaringsdeskundige

Heb je al langer werkervaring en ervaring met coaching? CEO’s kiezen later in hun carrière doorgaans voor mentoring als vorm van coaching. Een mentor is iemand met dezelfde professionele achtergrond en jarenlange ervaring in jouw werkveld. Een soort rolmodel, iemand die voor dezelfde uitdagingen heeft gestaan en advies kan geven over het leiden van een miljoenenbusiness. 

Zonder feedback geen verbetering

Bekende mentor-leerlingduo’s zijn bijvoorbeeld Oprah Winfrey en Maya Angelou, en Bill Gates en zakenman Warren Buffet. Gates zegt in één van zijn Tedtalks dat hij vindt dat iedereen een coach nodig heeft: We hebben allemaal iemand nodig die ons feedback geeft. Zo verbeteren we onszelf. 

Hij laat zien dat verbetering alleen mogelijk is als je coach concrete feedback geeft en jou laat zien op welke punten je jezelf kunt bijschaven. Hoe weet je anders wat je kunt veranderen?

Het hele bedrijf wordt beter van een coach

Dat sparren met een coach goed werkt blijk ook uit de cijfers. Volgens onderzoek van Harvard Business Review zegt 84% van de CEO’s dat zij dankzij hun coach grote problemen in hun bedrijf hebben kunnen vermijden en beter zijn geworden in hun rol als leider. 71% Van hen zegt zelfs dat hun bezoek aan een coach de prestaties van het gehele bedrijf verbeterd heeft.

Nu jij nog!

Als CEO’s naar een coach gaan, waar wacht jij dan nog op? Careerwise kan je helpen bij het vinden van een coach en vragen over coaching. Lees meer over de coaches van Careerwise en vind de coach die bij je past!


Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer...
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zelfs CEO’s hebben een coach… nu jij nog!'?