Generatie Y wil innovatieve werkgever

‘Baanzekerheid’ is ondanks de crisis één van de minst belangrijke drijfveren van hoogopgeleide jongeren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een poll onder 350 starters en Young Professionals door de vandaag gelanceerde website careerwise.nl.

Waarom jongeren voor een werkgevers kiezen

In het onderzoek is gekeken naar veertien redenen waarom jongeren tussen de 20 en 30 voor een baan of werkgever kiezen. De lijst wordt aangevoerd door ‘creativiteit’: 62% kiest voor een omgeving waar ze nieuwe ideeën en concepten kunnen ontwikkelen. 60% kiest voor ontwikkelingsmogelijkheden en 58% voor werkgevers die veel vrijheid bieden. Opvallend is dat de drijfveer ‘zingeving’ vooral bij starters zonder werkervaring hoog scoort, terwijl salaris bij deze groep als onbelangrijk wordt ervaren.

Identiteit boven zekerheid

Generatie Y staat erom bekend kieskeurig te zijn en wordt ook wel de ‘en-en-generatie’ genoemd. Jonge werknemers willen zich met een werkgever identificeren en kiezen voor organisaties die een uitgesproken visie en idealen hebben. “De nieuwe lichting werknemers gaat niet meer blind af op status en carrièremogelijkheden. Ze vinden het belangrijk op een plek te werken waar ze thuishoren en een verschil kunnen maken,” aldus Sanne Bruinstroop, oprichter van Careerwise.

Kieswijzer voor de arbeidsmarkt

Deze week lanceert Careerwise een kieswijzer voor starters en young professionals op de arbeidsmarkt. De carrière-kieswijzer helpt high potentials met het maken van loopbaankeuzes door ze onafhankelijk te matchen met werkgevers die aansluiten bij hun interesses, drijfveren, waarden, cultuurvoorkeuren en achtergrond. “Een onafhankelijke kieswijzer voor de carrièremarkt, gericht op persoonlijke interesses en drijfveren, bestond nog niet. Careerwise speelt in op de wensen van twintigers en dertigers om werkgevers te vinden die aansluiten bij wat zij belangrijk vinden”

Benieuwd welke werkgever het beste bij jou past?
Doe dan vandaag nog de test!

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Generatie Y wil innovatieve werkgever'?