De dappere keuze

Sietse Rauwerdink

Sietse Rauwerdink (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Rigoreuze keuze

Oeioeioei, ik heb me wat op de hals gehaald. Ik heb namelijk ontslag genomen! Ik wist al wel langer dat ik op zoek moest naar een andere baan, maar dat een rigoreuze keuze als deze nodig was, had ik een aantal maanden geleden nog niet kunnen bevroeden. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Een stukje geschiedenis: ik ben in 1983 geboren in Winterswijk (Achterhoek) en heb daar 18 jaar van mijn leven doorgebracht. Tijdens de middelbare school was ik altijd het jongetje dat naar buiten staarde. Toch wist ik wel zeker wat ik hierna wilde doen: marketing. Waarom kopen mensen bepaalde producten en andere niet? Daarom ben ik in Nijmegen Bedrijfswetenschappen gaan studeren. Daar kwam ik er (onder andere) achter dat mijn interesse breder ligt: ik ben totaal geen typische marketeer, maar ben wel ontzettend geïnteresseerd in wat mensen drijft.

Ratio versus emotie

Na onder meer een stage in Sri Lanka ben ik voor het eerst gaan solliciteren. De consultancy moest het worden. En dat is het ook geworden. Ik heb nu drie-en-een-half jaar gewerkt als organisatieadviseur. Ik heb alle soorten organisaties gezien en alle soorten opdrachten gedaan. Maar toch knaagde er iets. Ik zat niet helemaal lekker op mijn plek. Mijn werk ging meer energie kosten dan het opleverde en daar ben ik te lang mee door gegaan. Ik moest me niet zo aanstellen, bleef ik tegen mezelf zeggen. Want mijn werk was rationeel gezien een geweldige keuze.

Wat past bij mij?

En toch heb ik de keuze moeten maken een tussentijd te nemen. Even niks. Geen verantwoordelijkheid en geen gedoe. Tijd voor mezelf en voor anderen. Daarnaast moet ik uitvinden wat nu écht bij mij past. Waar ik mijn talenten in kwijt kan, waar ik wél energie van krijg. Tot mijn eigen verbazing verklaarden mensen mij helemaal niet voor gek (wie zegt nu zijn baan op in deze tijd?), maar ben ik juist gelauwerd om mijn dappere keuze. Van alle kanten wordt hulp geboden en dat voelt wel erg lekker!

Ik gun mezelf tot het einde van het jaar de tijd om te ontdekken. In deze zoektocht wil ik jou meenemen. Een doorsnee van de komende maanden ziet er als volgt uit:

  • Alle sollicitaties
  • Het netwerken
  • Het werkloos zijn
  • Bloggen op careerwise.nl en supermanagement.nl (volg mij daar ook!)
  • Ik ga op zoek naar een geschikt loopbaanontwikkelingstraject
  • Ik ga meeschrijven aan Our Common Future 2.0 (ourcommonfuture.nl)
  • En als klapstuk schrijf ik samen met oud-collega Angelique Greiner een managementroman over generatieverschillen

Dat is toch best veel, niet? Werkloos zijn is hard werken!

Tags: Carrièreswitch, ontslag
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De dappere keuze'?