Droombaanreis: Samen werkloos, ja gezellig

Marjorie van Putten is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Vol zelfvertrouwen sloeg ze aan het solliciteren. En daar is ze, maanden en maanden later, nog steeds mee bezig.
.

En dan ga je naar het uitzendbureau

Iedereen denkt dat het uitzendbureau dé oplossing is om aan een baan te komen, maar niets is minder waar. Ik heb me enkele maanden geleden bij een stuk of tien uitzendbureaus ingeschreven. Tenminste, dat wilde ik gaan doen, maar enkele uitzendbureaus namen mijn cv niet eens aan. Ze wisten bij voorbaat al dat ze geen werk voor me hadden. Andere uitzendbureaus waren wel zo vriendelijk om me op te nemen in hun bestand, maar van hen heb ik nooit meer wat gehoord. Achteraf gezien weet ik eerlijk gezegd niet welke benadering ik het prettigst vind.

Zo kan het ook

Via het internet kwam ik terecht bij een uitzendbureau voor starters. Wat een uitkomst! Binnen een week had ik een gesprek en nog dezelfde dag kreeg ik te horen wanneer ik kon beginnen. Inmiddels ben ik al twee maanden voor dit uitzendbureau aan het werk. Met een team starters zijn we de contractadministratie van een bekend bedrijf aan het schonen. De één is pas afgestudeerd, de ander is, net als ik, al een jaar werkloos. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat schept een band!

Marjorie_van_Putten_Careerwise
Aan het werk via het uitzendbureau: contractadministratie opschonen

Werken en solliciteren

We gaan daardoor elke dag met plezier naar ons werk, ook al is het van geen van ons onze droombaan. Omdat we allemaal min of meer tegelijk zijn begonnen, zijn we ook heel close. We helpen elkaar met cv’s schrijven en vacatures zoeken. Ook onze teamleider weet dat dit werk voor ons een opstap is. We kunnen daarom open zijn over onze sollicitaties en dat is fijn. We weten dat dit project ten einde loopt en dat we daarna weer aan de slag kunnen met vacatures zoeken, sollicitatiebrieven schrijven en sollicitatiegesprekken voeren. Dat moment zie ik met enig tegenzin tegemoet, maar ik weet ook: eens komt mijn droombaan voorbij! Ik houd jullie op de hoogte.

Tags: De juiste keuze maken, Dreambuilders, Oriënteren, Sollicitatiegesprek, Solliciteren, Starters, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: Samen werkloos, ja gezellig'?