Mijn CV moet opvallen!

Sietse Rauwerdink Sietse Rauwerdink linkedin (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Alles nét even anders

Ik heb altijd al een haat/liefdeverhouding gehad met mijn CV. Niet zozeer om wat er instaat (er staat verdomd veel in voor mijn leeftijd), maar meer om de manier waarop het er staat. Ik ben iemand die de dingen altijd nét op een andere manier wil aanpakken (waarschijnlijk valt je dat wel op als je mijn blog supermanagement.nl volgt). Een standaard CV format kan ik daarom niets mee. Sterker nog: bij het woord ‘format’ krijg ik al de rillingen over mijn rug. sietse-cv Maar hoe ga je dat dan doen? Ik had besloten mijn CV niet functioneel in te delen, maar chronologisch. Ik had de verschillende tijdsperioden uit mijn leven als uitgangspunt genomen, omdat ik vaak ben verhuisd voor een ‘carrièremove’ (voor zover je daar op mijn leeftijd van kunt spreken). Leuke opmaak erbij: apart, maar stijlvol lettertype dat niet in Windows is ingebakken. Mooie uitvulling, tabs, plaatjes, foto van mezelf prominent op de pagina. Ik dacht: dat moet opvallen!

Niet altijd handig…

En dat doet het ook. Ik heb het nog niet meegemaakt dat er geen opmerkingen over zijn gemaakt. Enerzijds wordt mijn originaliteit geprijsd en anderzijds wordt me ook telkens weer verteld dat buiten de gebaande paden lopen niet altijd handig is. Een P&O adviseur wil snel door een CV kunnen bladeren en niet worden tegengewerkt door onduidelijke en onleesbare formats. Ik kreeg letterlijk een keer te horen van een P&O adviseur: “de opmaak van je CV is erg onduidelijk en ik denk dat je het jezelf hiermee moeilijker maakt. Het is wel zo dat onze manager ontzettend gecharmeerd was en je er direct uitpikte. Maar je moet het wel aanpassen om… Ach, je moet het ook gewoon niet aanpassen. Het geeft weer wie je bent…” Misschien geeft dat wel weer hoe het nu loopt: ik maak het mezelf moeilijker door buiten de gebaande paden te gaan. Maar goed: that’s me. Als ze een standaard CV willen kijken ze maar op mijn LinkedIn pagina. Er zal toch heel wat moeten gebeuren om mij binnen de gebaande paden te laten lopen, maar misschien is het slimmer een gulden middenweg te vinden, waar iedereen zich in kan vinden. Maar voor wie schrijf ik mijn CV: voor mezelf? Voor de P&O adviseur? Voor de manager? Voor mijn nieuwe collega’s? Voor allemaal? Iemand ideeën, tips? 

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer…
Tags: cv, Scoor die baan, Solliciteren
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mijn CV moet opvallen!'?