Eindelijk weg

berber-rischen2

Berber Rischen (26) behaalde via Bouwkunde en Finance haar MBA en was Business Controller bij DSM in Delft. Een jaar geleden besloot ze het roer om te gooien en een wereldreis te gaan maken. Nu is het zover. Op careerwise.nl vertelt ze over haar belevenissen.

Ik snakte naar het moment van vertrek

“Het was eindelijk zover! Na een jaar toeleven naar mijn reis en 100 keer dezelfde vragen beantwoorden (wanneer vertrek je nu? Waar ga je heen? Heb je alles al geboekt? Ben je druk aan het voorbereiden?) snakte ik naar het moment van vertrek. Eindelijk daden ipv van alleen maar woorden. Op mijn afscheids/verjaardagsfeestje een iPad gekregen van al mijn lieve vrienden en familie, zodat ik iedereen perfect op de hoogte kan houden van al mijn belevenissen!

G’day mate

Omdat ik de eerste paar weken bij een vriendin en haar familie in New Zeeland zou verblijven, was ik nog niet echt nerveus voor de ‘grote reis’. De vlucht verliep vlekkeloos met een lege stoel naast me op beide vluchten en zelfs de 8 uur in Hong Kong kwam ik prima door! Hoogtepunten so far: kerst in de zon in Matapouri (met een gevulde stocking from Santa aan mijn voeteneinde op Christmas morning!!!), Oud & Nieuw concert in de Bay of Islands (met verschrikkelijk slecht weer, maar dat kon de pret niet drukken), racen op de jetski met dolfijnen aan onze zijde en ga zo maar door!

Kerstmis
Kerstochtend: “looks I’ve been good last year”

Van luxe leven naar backpack leven

Met al deze luxe voelde het niet alsof mijn reis al echt begonnen was en eenmaal alleen op pad was kreeg ik de reisvibe echt te pakken! Van luxe beach houses naar hostels en uit een backpack leven. Voel me sinds dat moment helemaal los van alles. Geen besef van tijd, kunnen doen wat je wilt, elke dag nieuwe mensen, rust, vrijheid, geen structuur, geen routine……. een fantastisch gevoel is dat! Had in Nederland altijd zo’n druk sociaal leven dat het ook bijzonder prettig is om dingen alleen te doen, al is het wel jammer dat je de ervaringen (later)niet met een ander kunt delen.

Collega’s en oppaskinderen

Ook enorm bizar hoe klein de wereld is, want ik ben al vele bekenden tegen gekomen: dag 1 in Picton een DSM collega uit Delft, die ik in Abel Tasman weer tegen kwam, in de Stray bus een bekende van vroeger, in Queenstown mijn buurmeisje en oppaskindje van vroeger en in Abel Tasman mijn neefje, waarvan ik wel wist dat hij in NZ zat, maar niet dat hij op dat moment op dezelfde plek was!

Beetje zenuwachtig

Heb nu nog zo’n 3 weken te gaan, daarna vlieg ik naar Argentinië! New Zeeland is vakantie houden en genieten, makkelijk reizen, veilig, zonder zorgen, maar Zuid Amerika wordt een uitdaging! Spaans leren, travel buddies zoeken aangezien alleen reizen daar gevaarlijk is, constant alert zijn etc. Ben benieuwd en word ook wel onzeker en een beetje zenuwachtig, omdat veel mensen die ik hier spreek het stoer vinden dat ik alleen naar Zuid Amerika durf te gaan. Ik vertel ze dat ze hun enge verhalen maar voor zichzelf moeten houden en vertrouw erop dat ik niet in 7 sloten tegelijk zal lopen.

Five star backpacker

Meest vermoeiende is eigenlijk om elke dag weer nieuwe mensen te leren kennen met wie je steeds dezelfde soort gesprekken hebt, maar logischerwijs moet je toch weten hoe iemand heet, waar hij/zij vandaan komt etc. om een gesprek te starten. Ik ben wel echt een’ five star backpacker’ vergeleken met veel anderen, maar dat is het voordeel van eerst drie jaar geld verdienen. Ben erg blij dat ik alles kan doen wat ik wil en kan genieten van ‘local specialties’ wanneer ik maar wil. Soms moet ik echt lachen als ik anderen zie vechten om een pan in een overvolle hostelkeuken om hun dagelijkse bordje pasta met tomatensaus te koken.

5sterrenbackpacken
5* backpacken met mijn kayak&hike vrienden op Abel Tasman

Holland Heineken House

Heb trouwens vanochtend het verlossende mailtje gekregen van Randstad: ik maak deel uit van de HHH crew in Londen!!! Ze zochten mensen met buitenlandervaring, sporthart, enthousiast, ondernemend, etc. en mijn interview ging goed. Sprong een gat in de lucht, want ik wilde het zo graag!

Heb ik thuis al gemist? Totaal niet om eerlijk te zijn. Eigenlijk helemaal geen tijd gehad omdat ik constant bezig ben. Wel vaak gedacht aan mijn collega’s op kantoor en dan met een glimlach beseft hoe blij ik ben dat ik de keuze heb gemaakt om mijn droom waar te maken. Nog geen seconde spijt gehad! Wel leuk dat je met internet en waarbenjij.nu iedereen mee kan laten genieten van wat je meemaakt!?”

Bekijk al mijn blogs op careerwise

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Eindelijk weg'?