Het nieuwe stage lopen

Een gastbijdrage van Esmee Pater:

Je hebt vast wel eens gehoord van de term ‘Het nieuwe werken’. Het nieuwe werken is in de praktijk voor iedere organisatie en medewerker anders. Volgens stagerecensies.nl betekent het nieuwe werken dat je werkt waar en wanneer je maar wilt: effectiever, duurzamer en ook nog eens zeer sociaal.

Stage lopen 2.0

Dankzij de mogelijkheden die het internet tegenwoordig biedt en het feit dat je op steeds meer plaatsen gebruik kunt maken van draadloos internet, kun je altijd en overal werk met elkaar delen. Geen papieren rompslomp of ellenlange mailtjes meer, maar kies bijvoorbeeld voor een ‘online workspace’ waar je samen met je collega’s of medestudenten documenten kunt uploaden en bewerken.

Door online met elkaar te werken ben je altijd actueel en dankzij Skype hoef je zelfs voor vergaderingen of overleg de deur niet uit. Dat kan flink je reistijd verminderen, ideaal als jouw stageadres moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer!

Working 9 to 5

Met het nieuwe werken bedoelen we echter niet alleen vanuit huis werken, maar ook het anders en effectiever indelen van je werktijden. Ben jij als student zijnde geen ochtendmens, maar juist ’s avonds super productief? Waarom dan niet kijken of het mogelijk is om je werktijden zelf flexibel in te delen? Uiteraard wel in overleg met je stagebedrijf…

Biertje erbij?

Het nieuwe werken kan bijdragen aan je sociale contacten. Je bent namelijk niet alleen flexibel in je werktijden, maar ook je werklocatie kan telkens wisselen. Zo kun je nu kiezen om met je laptop in een flexibele kantoorruimte, de bibliotheek of andere locatie te gaan zitten.

Tegenwoordig beschikken zelfs veel kroegen over internet, ideaal om werk en een borrel te combineren! Oké, die laatste optie is misschien niet heel bevorderlijk voor de effectiviteit. Seats2Meet en andere openbare (werk)ruimtes daarentegen dienen bij uitstek als netwerklocatie en sociale ontmoetingsplek. Prima locaties om het ‘nieuwe stage lopen’ in de praktijk uit te voeren.

Duurzaam

Ten slotte denken wij dat het hartstikke duurzaam is om je stage in te richten volgens ‘het nieuwe werken’. Minder papierwerk, minder reizen, er is minder kantoorruimte nodig en het maakt het een stuk makkelijker om je stage te combineren met studie, bijbaan en andere sociale activiteiten. Kortom, breek een lans voor ‘het nieuwe werken’ en start met ‘het nieuwe stage lopen’!

Tags: Loopbaan, Scoor die baan, Starters
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het nieuwe stage lopen'?