Ik neem ontslag voor een… wereldreis

Berber Rischen (26) behaalde via Bouwkunde en Finance haar MBA en was Business Controller bij DSM in Delft. Een jaar geleden besloot ze vanaf december 2011 een wereldreis te gaan maken. Niet verwonderlijk is haar motto: “Geen woorden maar daden.” Op careerwise.nl vertelt ze over haar belevenissen.

Nu of nooit

Beste allen, ik heb vandaag de knoop doorgehakt dat ik ontslag ga nemen bij DSM per 13 dec, 2011 om te gaan reizen. Ik blijf een jaar weg en ga naast NZ door Zuid Amerika reizen. Ik wil dit heel graag en het is nu of nooit. Ik zit er al een hele tijd aan te denken, maar vandaag weet ik het echt helemaal zeker. Ik heb altijd gezegd dat ik ongeveer 3 jaar wilde werken en dan reizen dus nu is het moment. Het is geen grapje…”

Zoals uit deze email van 30 december 2010 aan vrienden en familie blijkt, kwam het idee om te gaan reizen niet uit de lucht vallen. Al op mijn 23e wist ik dat ik eerst hard wilde werken om daarna te gaan reizen. Ik ben iemand die altijd 100% voor iets gaat, en kan niet dingen half doen. Dat gaat ook op voor deze beslissing. Ik weet wat ik wil en ik ga ervoor.

Was dit wat ik echt wilde?

Op mijn 17e begon ik met Bouwkunde aan de TU in Delft, maar in mijn hoofd was ik vooral met tophockey bezig. Mijn passie en prioriteit op dat moment. In Delft haalde ik mijn punten, maar had door mijn sportcarrière eigenlijk geen studentenleven. Was dit nu echt wat ik wilde? Dingen half doen zat er niet in bij mij dus ik kwam tot de conclusie dat het tijd was voor iets heel anders…

BerberHockey
In actie op het hockeyveld

Athletic scholarship

Resultaat was dat ik een jaar in Amerika ging hockeyen en studeren. Met een ‘athletic scholarship’ op zak was ik klaar voor de ultieme uitdaging. Wie had kunnen denken dat ik vervolgens vijf jaar zou blijven? Na mijn bachelor in drie jaar te hebben afgerond werd ik als proefkonijn zonder werkervaring aangenomen in een top 25 MBA program aan de University of Maryland. Een kans die ik natuurlijk niet kon weigeren.

Terug in Nederland begon het alweer te kriebelen

Toen ik weer naar Nederland terugkeerde, was ik relatief jong. Mijn vriendinnen waren allemaal nog aan het studeren. Eigenlijk begon het toen alweer te borrelen en heb tegen mezelf gezegd: er is niets mis met het feit dat je nu al gaat werken, maar neem na een aantal jaar wel de tijd om de wereld verder te ontdekken! Twee toevalligheden zorgden ervoor dat dit ook echt uitkomt!

Wordt vervolgd…

Tags: Carrièreswitch, ontslag
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ik neem ontslag voor een… wereldreis'?