fbpx

Nog niet klaar met leren

Pim van der Lienden (24) studeerde Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werkt vanaf september 2010 als Trainee bij adviesbureau SeederDeBoer. Het kiezen van de juiste eerste werkgever leek hem altijd een erg lastige klus, maar uiteindelijk was de keuze betrekkelijk snel gemaakt.

Klaar voor een nieuw begin

Afstuderen aan de universiteit heb ik nooit als een eindpunt gezien. Eerder als een nieuw begin. Ik was op zoek naar een omgeving waar ik serieus werd genomen en nog veel kon leren. Ik had via via al wel eens van SeederDeBoer gehoord en werd door Studentselect benaderd voor een eerste gesprek. Het was best even schrikken toen één van de eerste vragen luidde: ‘En, waarom ga je naar Italië op zomervakantie dit jaar?’ Als ik daar nu op terugkijk, had ik juist daardoor een klik met het bedrijf. Het ging ze niet alleen om wat ik kan, maar vooral om wie ik ben.

Twee dagen per maand training

Samen met vier anderen ben ik gestart in het Young Professional programma, waarbij we onder begeleiding van collega’s het adviseursvak onder de knie krijgen. Naast het werken aan advies- en leerwerkopdrachten, krijgen we twee dagen per maand een training van een extern trainingsbureau. Denk aan ‘Adviesvaardigheden’ (je bewust zijn van meerdere rollen, diverse adviesmodellen, etc.), ‘Interviewtechnieken’ en ‘Mindmappen’. Het is leerzaam om tijdens deze trainingen een eigen praktijksituatie in te brengen of alvast een lastig gesprek te oefenen.

Impactstudie

Onder begeleiding van één van de partners en een ervaren consultant werk ik nu aan een impactstudie van digitaal werken. We zijn begonnen met het organiseren van een aantal workshops, waarin we medewerkers hebben gevraagd na te denken over de wijze waarop hun werk verandert. Straks krijg ik een rol bij de landelijke implementatie van de ontwikkelde softwaretool en daarna wordt ik weer ergens anders ingezet.

Ritme van het werkende leven

Mijn werkdagen vallen tot nu toe overigens erg mee. Meestel ben ik ’s morgens rond half negen bij de klant op kantoor en vertrek ’s avonds rond half zes. Toch was de overgang van het studerende naar het werkende leven in het begin wat onwennig. Ik had mijn scriptie vlot geschreven en voelde de omschakeling van anderhalve maand vakantie naar de eerste ‘echte’ werkende maandagochtend niet direct zaligmakend. Waarom ik op die bewuste maandagavond een parkeerbekeuring onder mijn ruitenwisser aantrof, laat zich raden… Ik moet wel eerlijk bekennen dat het werkende leven en het bijhorende ritme wel erg snel wennen. Dit geldt overigens niet voor het salaris dat je ermee verdient. Dat blijf ik elke maand bij binnenkomst met luid applaus ontvangen.

Het mooie aan SeederDeBoer vindt ik dat door de relatief kleine omvang van het bedrijf, er zijn ongeveer 35 medewerkers in vaste dienst, ik in een razend tempo een goede band met mijn collega’s heb opgebouwd. Vanaf dag één werd ik als nieuwe collega als volwaardig bedrijfslid beschouwd. Ik kan oprecht zeggen dat mij nog geen dag niet is bevallen.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Nog niet klaar met leren'?