fbpx

Decolleté kan sollicitatie kosten

aftur-by-athena-on-flickr

Wil je een goede indruk maken tijdens je sollicitatie? Blijf dan uit de buurt van strakke truitjes, wit doorschijnende blouses en diepe decolletés. Werkgevers knappen bij mannen af op stropdassen met stripfiguren, broeken met hoge taille en slecht of niet-gestreken overhemden.

Eerste indruk telt bij sollicitatie

Uit Brits onderzoek onder 2.000 werkgevers blijkt dat kleding de doorslaggevende factor is als ze een keus tussen twee goede kandidaten moeten maken. In deze lastige arbeidsmarkt kun je dus maar beter op safe spelen. Iets neutraals als een (mantel)pak doet het blijkbaar altijd goed. Zeven op de tien werkgevers waarderen sollicitanten die niet té modebewust willen overkomen en 81% heeft de voorkeur voor kandidaten in pak.

Kledingtips

Bekijk voor wat tips onderstaande filmpjes van KPMG.
.


.

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Decolleté kan sollicitatie kosten'?