Strategie over de hele wereld

imke-wouters

Imke Wouters (27) studeerde Internationale Bedrijfskunde en Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht en werkt sinds 2007 bij OC&C Strategy Consultants. “Toen ik bij OC&C begon had ik zeker niet gedacht dat ik na drie jaar een project zou managen in Vietnam om de groeistrategie van een wereldwijde FMCG speler in Vietnam te bepalen!”

Uitdaging ervaren in Istanbul

Eind 2006 leerde ik OC&C kennen tijdens de International Strategy Workshop in Istanbul. In 4 dagen kreeg ik samen met andere Europese studenten de kans om te ervaren wat strategy consulting inhoudt tijdens een OC&C case met een echte cliënt. Na deze vier dagen was ik heel enthousiast over de werkwijze en de mensen van OC&C en besloot ik te solliciteren. OC&C is een kleiner, maar zeer internationaal kantoor en dat wilde ik graag. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze: het is een ontzettend inspirerende werkomgeving waar ik constant word uitgedaagd en waar ik mezelf snel ontwikkel.

Diversiteit aan projecten

De afgelopen 3 jaar heb ik zeer uiteenlopende opdrachten in verschillende sectoren gedaan: van de strategie voor een internationale lingerieketen tot een kostenbesparingsproject op een terminal in Singapore. Het ene moment zat ik met het management team om de tafel en het andere moment liep ik met een operator op een terminal om in kaart te brengen hoe de verschillende processen verlopen. Dat was de diversiteit die ik zocht.

Van het hypermoderne Shanghai naar Ho Chi Minh

In februari 2010 werd ik opgebeld met de vraag of ik een half jaar voor OC&C Shanghai wilde werken. Vijf weken later kon ik beginnen. OC&C biedt namelijk de mogelijkheid om via een ‘ambassadorship’ 6 tot 9 maanden bij een ander kantoor te werken. Een fantastische mogelijkheid om in een andere omgeving te werken met nieuwe collega’s. In Shanghai heb ik één van ’s werelds grootste foodretailers geholpen met hun expansiestrategie in China. Aan het eind van mijn ambassadorship heb ik een project in Vietnam gedaan. Doordat ons kantoor in Shanghai een klein maar snelgroeiend kantoor is, kreeg ik daarnaast ook de kans om mee te helpen met recruitment en het trainen van nieuwe collega’s.

imke-shanghai
Imke met haar Chinese collega’s

Een trainingsweek met alle OC&Cers wereldwijd

Bij OC&C worden er naast het werk ook veel sociale activiteiten georganiseerd. Zo zijn we elk jaar hoofdsponsor van de Ringvaart Regatta in Delft, een roeiwedstrijd van 100 kilometer, en roeien we zelf mee. In mijn eerste jaar heb ik zelf meegedaan: wat een mooie ervaring om samen met je collega’s na die lange tocht over de finish te gaan. Eén van de leukste weken van het jaar is de eerste week van september. Dan hebben we ergens ter wereld een internationale trainingsweek waar alle OC&Cers van over de hele wereld naar toe komen. Dit jaar was het voor mij extra bijzonder omdat ik net terugkwam uit China en in Lissabon mijn Nederlandse collega’s weer zag en afscheid kon nemen van mijn Chinese. Nu ben ik samen met collega’s bezig om het kerstfeest van dit jaar te organiseren waarbij iedereen 10 vrienden mag meenemen. Ik heb er al zin in!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Strategie over de hele wereld'?