Trots op oranje hart

Marlies Hoogvliet, TNT

Marlies Hoogvliet (27) studeerde Beleid, Communicatie & Organisatie in Amsterdam en werkt sinds januari 2008 bij TNT in Den Haag. Ze startte als procesmanager Retail en is sinds een jaar recruiter Graduate Recruitment. Daarnaast volgt ze het Young Executive Programme (YEP), een management developmentprogramma voor ambitieuze starters binnen TNT.

Doorslag om te solliciteren

Via bekenden die bij TNT werkten, werd mijn interesse voor het bedrijf gewekt. Na een bedrijvendiner werd ik enthousiast en wilde ik graag een beter beeld van de organisatie krijgen. Dit was de reden om een inhousedag bij te wonen. De combinatie van de bedrijfscultuur, het YEP en de verantwoordelijkheid van een startfunctie gaven uiteindelijk de doorslag om bij TNT te solliciteren.

Metingen en handleidingen

Mijn vorige en tevens startfunctie bij TNT was procesmanager bij Retail. Totaal iets anders dan wat ik nu doe. Ik hield me bezig met de kwaliteit die een ondernemer in een winkel levert ten opzichte van de kwaliteit die de voormalige Postkantoren leverden. Dit deed ik door metingen uit te voeren en handleidingen te ontwikkelen. De mogelijkheid om verschillende afdelingen te leren kennen, is wat me aanspreekt aan TNT. Daarnaast de nuchtere en informele bedrijfscultuur en de trots van de medewerkers voor TNT: ‘het oranje hart’. Minder leuk is de logheid van de grote organisatie, waardoor bepaalde processen soms minder snel verlopen dan dat ik zou willen.

Recruitmentactiviteiten

Als Recruiter ben ik samen met een collega verantwoordelijk voor het werven en selecteren van recent afgestudeerden voor het YEP als ook voor stagiaires. In praktijk betekent dit dat ik me onder andere bezighoud met het bezoeken van recruitmentactiviteiten op hogescholen en universiteiten, het organiseren van inhousedagen, het voeren van sollicitatiegesprekken en het zoeken van geschikte startfuncties voor afgestudeerden. De functie is qua werktijden onregelmatig door de avondprogramma’s. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om af en toe thuis te werken, wat tevens mijn reistijd Amsterdam – Den Haag scheelt!

Zelfkennis en ontwikkelpunten

Naast mijn functie ben ik YEP’er, dit betekent dat ik gedurende drie jaar trainingen krijg op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent dat het enerzijds bijdraagt aan mijn zelfkennis; ik beter weet waar mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Anderzijds leer ik veel van de YEP’ers uit mijn groep.

Young TNT

Naast het werken bij TNT bestaat er Young TNT, een netwerkorganisatie voor jonge TNT’ers. Young TNT organiseert onder andere een jaarlijks congres, een barbecue, een gala, een rally en diverse borrels. Op deze manier leer je veel jonge TNT’ers op een informele manier kennen.

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Trots op oranje hart'?