Waarom ik ben wie ik ben

sietse-rauwerdink

Sietse Rauwerdink (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Zoals eerder geschreven, heb ik de keuze gemaakt voor een loopbaantraject bij Blik-Opener. De eerste opdracht die ik meekreeg is het uitzoeken waar ik vandaan kom: mijn verleden. Wat heb ik in de afgelopen 27 jaar gedaan en wat heeft er voor gezorgd dat ik nu ben wie ik ben? Klinkt zwaar en dat is het ook best wel een beetje. Niet dat ik zo veel heftigs heb meegemaakt, maar probeer 27 jaar maar eens op één groot vel te kalken! Dan moet je keuzes maken (of je neemt gewoon een heeeeel groot vel). Zoals het iemand van mijn generatie betaamd, heb ik ervoor gekozen niet te kiezen en alles op te schrijven.

Ik had niet gedacht dat het zoveel zou opleveren. Je haalt leuke herinneringen op (O ja! Toen was ik voor het eerst…) en je ziet dat bepaalde gebeurtenissen heel logisch passen binnen het grotere geheel. Waarom ik inderdaad ben wie ik ben. In de kinderjaren sta je het dichtst bij jezelf. Op school wordt er van je verwacht dat je je aanpast, dat je iemand wordt zoals zij het graag zouden willen zien. En als je klaar bent met school sta je voor de keuze: ga ik verder met het leven dat mij is aangedragen in de afgelopen jaren of ga ik weer op zoek naar mezelf?

Ik heb duidelijk voor het laatste gekozen. De afgelopen jaren ben ik in rap tempo bezig geweest mezelf te hervinden en dat is toch wel echt geweldig. Het is niet makkelijk, zeker omdat de omgeving verwacht dat je conformeert. En dat is de grote uitdaging: hoe kun je jezelf zijn, zonder dat de omgeving er last van gaat krijgen? Want je zult ooit voor de keuze komen te staan om iets te doen dat verder van je af staat. En ga je dat dan doen als het even energie kost, maar misschien op de lange termijn iets heel moois oplevert? En doe je dat de keer daarna weer? Ik ga proberen om dat niet te laten gebeuren, maar je weet nooit hoe het zal lopen.

Tags: Ken jezelf, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Waarom ik ben wie ik ben'?