Mee offshore met Aegir en de ROTCYP

Martijn_van_Dongen_Mee_Offshore_ROTCYP_Careerwise_Team_HeeremaMartijn van Dongen (27) behaalde zijn master Management of Technology en werkt nu ruim twee jaar bij Heerema als Installation Engineer. Als Team Captain tijdens de ROTCYP ligt voor hem de lat hoog. Vorig jaar won Team Heerema de Media Award en het Sprint Rak.

Noorse goden

Na mijn afstudeerscriptie bij Heerema kreeg ik een contract aangeboden en mocht ik starten als Mechanical Engineer. Met mijn neus weer echt de techniek in. Sinds die eerste werkdag maak ik deel uit van het projectteam dat zich bezighoudt met de ontwikkelingen van een nieuw Deepwater Construction Vessel, genaamd de Aegir. Dit schip is een uitbreiding op onze vloot naast de drie Semi Submersible Crane Vessels de Hermod, Balder en Thialf.

ROTCYP_Careerwise_Team_Heerema_Vessel_Aegir_Martijn_van_Dongen_Offshore

Met de Aegir is Heerema in staat om op grote diepte (≤ 3500m) pijpleidingen en andere onderzeese constructies voor de olie en gas industrie te installeren. Afgelopen week werd de Aegir gedoopt en daarmee de ontwikkeling afgesloten. Inmiddels ben ik de test en trial scope voor de Aegir aan het voorbereiden. De komende tijd zullen haar functionaliteiten getest worden in de Golf van Mexico. Het is natuurlijk ontzettend stoer om aan zo’n groot schip mee te werken, en als kers op de taart ga ik ook nog eens mee offshore tijdens het testen!

Maar eerst mee offshore tijdens de REES

Al begin dit jaar werd ik benaderd of ik Team Captain voor de ROTCYP 2013 wilde worden. Volmondig en direct zei ik “JA”. Een deelname aan de ROTCYP is altijd al een droom geweest, de organisatie er ook bij meepakken vind ik al helemaal waanzinnig! Binnen Heerema is er heel veel enthousiasme voor de REES, dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid aanmeldingen. Op basis van ieders motivatie is er een gemengd team vanuit Heerema Marine Contractors (HMC) en Heerema Fabrication Group (HFG) geselecteerd. Samen één groep, één Heerema! Een verbondenheid waar we na de ROTCYP ook nog gebruik van gaan maken.

ROTCYP_Careerwise_Team_Heerema_Martijn_van_Dongen_Offshore

Teamgevoel? Check!

In aanloop naar de ROTCYP hebben we met het team al een aantal evenementen gehad om een echt teamgevoel te creëren. Als klap op de vuurpijl hebben we op het strand van ’s Gravezande van een waanzinnige teambuilding dag kunnen genieten. Met hoge golven raften door de branding, een ware prestatie die meteen het perfecte teamgevoel heeft gecreëerd. Ons team is al helemaal op elkaar ingespeeld, dus laat die Rees maar komen!

Volg Martijn en zijn ’team Heerema’ via Facebook

Tags: ROTCYP, Werkplezier, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mee offshore met Aegir en de ROTCYP'?