fbpx

Teams klaar voor rak twee

ROTCYP3

Na een schitterende showstart in Rotterdam zijn de young professionals van de #ROTCYP vertrokken richting Ipswich Engeland. Maar niet voordat zij zijn geënterd door de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Ze krijgen uitleg over deze door vrijwilligers gerunde maatschappij.

KNRM
KNRM-ers komen uitleg geven en… donateurs werven!

Uitstel

Vanwege het uitblijven van voldoende wind is het eerste rak uitgesteld tot 25 mijl uit de kust. Wedstrijdleider Teus Louwerens: “In het begin was er geen zuchtje wind te bekennen. De Noordzee was spiegelglad. De wedstrijd starten zat er niet in.”

Nederlands Varend Erfgoed ROTCYP

Gelukkig resulteerde dit in een ontspannen kennismaking tussen teams, schipper en schip. Tevens zorgde de afwezigheid van wind voor adembenemende vergezichten en schitterende plaatjes van Nederlands varend erfgoed doordat de vloot bijeen bleef.

Start de strijd

Gedurende de nacht kwam de wind opzetten, waardoor er heerlijk gezeild kon worden. Teus: “Om negen uur ’s avonds hebben we de vloot gestart. Het laatste schip finishte rond half acht in de ochtend. Een schitterend eerste rak.”

TweetPon_ROTCYP

Na verrekening van de scores met de handicap van elk schip mocht Team Koninklijke Nederlandse Marine varend op de snelle Hr. Ms. Uranis zich winnaar van het eerste rak noemen.

Langs de kust en de Orwell op

Bij het ochtendgloren varen de schepen de rivier de Orwell op om geschud te worden in de sluizen voor Ipswich.

FrieslandCampina_ROTCYP_Tweet

Zo wil ik elke morgen wel wakker worden

Rond het middaguur arriveren de eerste teams uiteindelijk in de haven. “Het was een enorm mooie nacht, de heldere hemel met alle sterren was fenomenaal. Een puur teken van vrijheid!” volgens Adriaan van Tets van Team Shell.

Hemel_ROTCYP_Careerwise
Een puur teken van vrijheid

Zijn we online?

Nu de mobiele telefoons weer bereik hebben, doen de teams enthousiast verslag van hun overtocht. Via social media verschijnen blogs, tweets, foto’s en zelfs video’s.


Video update van het eerste rak door Team Heerema

En de prijs voor best verkleedde team gaat naar…

De schepen worden schoongemaakt en koukleumen warmen zich op bij een kop koffie. De teams maken zich klaar voor het REES-Feest geheel in thema: “Pirates of the Classics at OktoberFest”. Sinds de bekendmaking is door de teams koste nog moeite gespaard om een passend outfit te regelen. En het resultaat mocht er zijn!

Clifford_Chance_Wint_Verkleedfeest_ROTCYP
De prijs voor het best verkleedde team ging weer naar Clifford Chance

’s Avonds een man…

Na een geslaagd feest zijn alle teams alweer vroeg uit de veren voor de dagelijkse update door de wedstrijdleiding. De zeilomstandigheden zien er goed uit, ruim voldoende wind om een uitdagende wedstrijd te zeilen. De teams zijn fanatiek en kunnen niet wachten om de positie in het klassement te verbeteren.

The Daily Mooring
De ‘Daily Mooring’ beschrijft naast nieuws de spelregels van ‘SeaMatching

In de loop van de middag verlaten de eerste teams de haven om koers te zetten richting open zee voor het tweede rak. Via een omweg zal de Rees zaterdag aankomen in IJmuiden. Bij gunstig weer zal daar nog een extra sprint-rak voor de kust worden uitgezet. In de namiddag zal de vloot aanmeren om gezamenlijk de voldoening met elkaar te delen. En natuurlijk een nieuwe overwinningen te vieren tijdens het ‘kade feest’.

Tot in IJmuiden!

Tags: , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Teams klaar voor rak twee'?