Winnaar Young Professional of the Year

babouschka-van-bilsen-2

Babouschka van Bilsen (28) van IBM is gisteravond in Amsterdam gekroond tot winnaar van de Young Professional of the Year 2011-verkiezing. Volgens de jury is Babouschka een goede teamspeler, veelzijdig en creatief. Daarnaast toonde ze in de diverse opdrachten haar coachende leiderschapskwaliteiten.

“Haar carrierekeuzes tonen lef en met een gezonde dosis zelfreflectie weet zij anderen te inspireren door een duidelijke, tastbare en nuchtere visie,” aldus Maarten Burggraaf, voorzitter van de jury.

Girl Powerrrrr

De strijd om de titel ging dit jaar tussen drie vrouwen. Babouschka was al eerder op de avond uitgeroepen tot winnaar van de categorie Specialisten. In de categorie Managers werd Bo Bude van Stork de winnaar en Hilde van Duijn van Royal Haskoning werd categoriewinnaar van de Adviseurs. Volgens Babouschka was het eerder toeval dan een trend dat er dit jaar drie vrouwen in de finale staan. “Sterker nog: nadat Bo en Hilde hadden gewonnen, dacht ik dat mijn kansen waren verkeken.”

babouschka-van-bilsen

Beste Manager

Bo Budé (26) van Stork werd uitgeroepen tot Best Manager. Volgens de jury is Bo niet alleen in staat haar team te motiveren en te ondersteunen, uit haar ideeën blijkt dat ze verder gaat dan managen. Zo probeert ze ook heel actief buiten haar eigen werkgebied te leren van anderen. Bo blijft er zelf nuchter onder: “Volgens mij gaat het erom dat je jezelf blijft. Als vrouw in een mannenwereld is het bijvoorbeeld nooit mijn doel geweest om ‘een van de mannen’ te worden. Ik denk dat dat heeft geholpen in mijn campagne.” Het advies van Bo voor andere high potentials: “Doe gewoon je ding en blijf jezelf!”

Beste Adviseur

Hilde van Duijn (28), de beste van de Advisors, viel de jury op doordat zij liet zien dat ze vanuit lef en rolbewustzijn bruggen weet te bouwen. Zo heeft ze met haar initiatief van ‘young coaching’ – young professionals die de directie coachen – binnen Royal Haskoning veranderingen tot stand kunnen brengen. “Ik vind het leuk om projecten op te pakken waar anderen misschien pas later in hun carrière mee bezig zijn. Eigenlijk door gewoon maar te doen.” Haar advies:  “Je moet durven en je nek uitsteken. En vooral dingen doen die je heel leuk vindt!”

Uit de drie categoriewinnaars werd uiteindelijk Babouschka van Bilsen gekozen tot overall winnaar. “Er zaten een paar hele goede kandidaten tussen, zoals Marieke Kamphuis van de Rabobank en Zeeshan Khan van Delta Lloyd. Natuurlijk geweldig dat ik uiteindelijk gewonnen heb!” Babouschka denkt dat ze haar overwinning vooral te danken heeft aan haar positieve instelling: “Het klinkt misschien wat cliché, maar ik sta positief in het leven en heb er elke dag zin in. Ik ben niet iemand die zich erg veel zorgen maakt over morgen.” Haar advies voor andere Young Professionals is dan ook duidelijk: “Ga gewoon voor datgene wat je mooi vindt om te doen, waar je echt je energie uithaalt.”

Yes we Khan

De prijs voor Beste Campagne ging dit jaar naar Zeeshan Khan die kosten nog moeite had gespaard om stemmen te trekken. Zeeshan maakte indruk op de jury door zijn boeiende presentatie en brutale aanpak.

zeeshan-khan-twitter

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Winnaar Young Professional of the Year'?