fbpx

Zelf op zoek naar kansen

Jasper Plantinga (31) creëert zijn eigen kansen. Momenteel is hij Coördinator Informatisering bij Van Hattum en Blankevoort, een van de 125 werkmaatschappijen van VolkerWessels. Als wedstrijdzeiler in hart en nieren stuurt hij nu ‘zijn’ #ROTCYP team aan.

Van viaducten tot het nieuwe Stedelijk

VolkerWessels is groot. We zijn de tweede aannemer van Nederland. De 125 werkmaatschappijen hebben elk hun eigen naam en beeldmerk. Zelf werk ik bij Van Hattum en Blankevoort, de civiele aannemer binnen de infrastructuur. Wij maken viaducten en tunnels maar ook kademuren en parkeerkelders. Je kunt VolkerWessels verder bijvoorbeeld kennen van de herbouw van de zendmast in Hoog Smilde, de verbouwing van het Stedelijk museum en het aanlegen van de A4 Delft-Schiedam.

Schakel tussen bedrijfsactiviteiten en ICT

Als Coördinator Informatisering ben ik betrokken bij de informatiebehoefte van het bedrijf. Zo zit ik tussen de wensen van het bedrijf en de mogelijkheden van de ICT in. Een simpel voorbeeld is dat er behoefte was aan een nieuw modern smoelenboek. Dit is vervolgens opgelost in een soort Facebook pagina voor iedere medewerker. We zijn nu bezig met de introductie daarvan.

Jasper_Plantinga_Wedstrijdzeilen
In mijn vrije tijd zeil ik internationaal wedstrijden in de Yngling klasse

Voltijd werken hielp me bij mijn studiekeus

Toen ik 19 was heb ik mijn HAVO gehaald aan de Vrije School 7 jaar. Ik had toen genoeg van school en ben voltijd gaan werken bij verschillende Technische helpdesken. Eerst bij Planet Internet en later bij het toenmalige Corus, IJmuiden. Na drie jaar bleek het groeipad toch lastig zonder opleiding en ben ik Technische Bedrijfskunde gaan studeren in Groningen. Ik heb geen moment spijt gehad van de drie jaar voltijd werken omdat dat me enorm heeft geholpen met mijn studiekeus. Ook de overgang naar studeren na het voltijd werken viel me erg mee.

Bouwen wordt problemen oplossen

Na mijn studie ben ik bij VolkerInfra aan de slag gegaan als Systems Engineer. Mijn rol was om problemen te plaatsen in een groter geheel. Zo is een brug een oplossing om water te kruisen. Voorheen gaf Rijkswaterstaat de aannemer een tekening met een onderdelenlijst. Hiermee moest de aannemer de brug dan bouwen. Nu geeft Rijkswaterstaat de aannemer een functie, kruisen van het water, met een aantal eisen. Zoals er moeten 1000 voertuig bewegingen per uur mogelijk zijn.

Zelf op zoek naar kansen

Het is binnen VolkerWessels goed mogelijk om stappen te maken, je moet echter wel zelf op zoek naar de kansen en deze zelf aanpakken. Dat promoot onze raad van bestuur zo en zelf ben ik daarvan het levende voorbeeld. Vanwege de vele ICT problemen waar ik als System Engineer tegenaan liep heb ik mijn toenmalige leidinggevende gevraagd of hij daar geen hulp bij kon gebruiken. Op dat moment was er net een vacature. Zo ben ik in mijn huidige baan gerold.

Wedstrijdzeilen door heel Europa

In m’n vrije tijd ben ik fanatiek wedstrijdzeiler op de de NED90. Een Yngling van BMW Nationaal Jeugdzeilplan. Met deze Yngling vaar ik met mijn team vrijwel alle klassewedstrijden in Nederland en minimaal 2 evenementen in Europa. Zoals het WK in Oostenrijk en het EK in Denemarken.

Team_VolkerWessels_2010
Team VolkerWessels tijdens de ROTCYP 2010

De Rees

In 2010 deed VolkerWessels voor het eerst mee met de Rees. Toen kon ik niet meedoen en besloot ik om de volgende campagne zelf op te starten. In 2011 werden we helaas uitgeloot maar nu in 2012 is VolkerWessels weer van de partij. Ik vindt het een enorme uitdaging om 23 young professionals aan te sturen en van deze groep een team te maken.

Zorgvuldige teamsamenstelling en betrokkenheid leidt tot winst

TeamVolkerWessels is een afspiegeling van de diversiteit van VolkerWessels. Zo is iedere sector vertegenwoordigd. Binnen het team hebben alle 24 young professionals een taak of rol. Iedereen is hiermee betrokken bij en verantwoordelijk voor ons resultaat. Wat natuurlijk Winnen van de Rees is.

Wij doen alvast winddansjes

We zeilen met de Swaensborgh. Een prachtige schoener met 3 masten. Van de eigenaar begreep ik dat het behoorlijk moet waaien om te winnen met het schip. Ik heb de eerste winddansjes al gedaan.

Volg Jasper en het team van VolkerWessels via Facebook

Tags: , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zelf op zoek naar kansen'?