Ongegeneerd carrière maken: documentaire “De BV IK”

Roos (20) in de documentaire “De BV IK”:

Als ik er aan denk dat ik een gewone student zou zijn, dan heb ik echt het idee dat ik mijn leven aan het verpesten ben.

Roos is, net zoals ik, student. Ze werkt hard, heeft leuke vrienden, een goede bijbaan en tóch… Ze zit niet goed in haar vel omdat ze niet goed weet wat ze wil. Ik herken mezelf daarin: ik volg een master Organisatiewetenschappen, redigeer en schrijf voor Careerwise.nl, werkte (!) als communicatiemedewerker en was (!) voorzitter van een loopbaanweekcommissie. Daarnaast heb ik een vriend, vriendinnen, jaarclub, familie, collega’s en een veelbelovend netwerk waar ik aandacht aan wil besteden. Ik heb de drang erachter te komen waar ik goed in ben, wat ik ‘de rest van mijn leven’ wil doen, bij wie ik dan moet zijn en wat ik daarvoor moet doen en bereiken. En het liefst wil ik dit zo snel mogelijk allemaal te weten komen, zodat ik mijn volgende stap kan plannen. Cv-building, netwerken en professionele ontwikkeling staan voor mij centraal. En tsja, soms vergeet je daarbij te ademen.

Wedstrijdje ‘de-meeste-uren-in-één-dag-proppen’

Op een aantal punten in dit volle (studie)jaar, stond ik op knappen. Mijn nek zat muurvast, mijn geliefde koffie verkeerd bezorgde me hoofdpijn en mijn ademhaling zat vaak ontzettend hoog in mijn borstkas. Ik voelde me soms alleen in dit gevoel en had het idee dat ik van alles moest omdat anderen dat ook deden. We lijken af en toe wel een stelletje gekken die een wedstrijdje ‘ik kan de meeste uren in een dag proppen’ doen, tot we breken of een burn-out krijgen. Gelukkig zijn er een paar vreselijk lieve mensen en ontzettend handige seminars en trainingen waardoor ik meer rust heb gevonden. Ik heb het dappere besluit genomen om mijn baan op te zeggen en mijn voorzitterschap heb ik succesvol volbracht. Sinds oktober ben ik weer eens gewoon student en werk ik in alle rust (u-huh) aan mijn master.

Documentaire “De BV IK”

Via de blog van Careerwise-collega Robert de Lange kwam ik uit bij de VPRO documentaire “BV IK”, die mij veel stof tot nadenken gaf. Herken je jezelf in mijn situatieschets en heb jij het ook zo druk? Dan lijkt het mij een goed idee als jij, net zoals ik, eens lekker de tijd neemt voor deze docu. Hij is al een paar jaar oud, maar nog steeds zeer actueel én ontzettend herkenbaar voor onze onbegrensde generatie. Onder meer 22tracks bedenker Vincent Reinders, ondernemer Danny Mekic, ambitieuze cv-builders en worstelende young professionals komen aan het woord. De beschrijving van de VPRO:

Status, netwerken en ongegeneerd carrière maken, het imago van twintigers van nu. We volgen jongeren tussen 20-30 jaar en inventariseren hun idealen, toekomstverwachtingen, dilemma’s en hun successen.

Ik ben benieuwd naar wat de documentaire met jou doet!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ongegeneerd carrière maken: documentaire “De BV IK”'?