fbpx

Droombaanreis: afgewezen worden

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Afgewezen worden

Stoelen die niet omdraaien. Daar moest ik laatst aan denken. Ik dacht aan een kandidaat van The Voice. Aan iemand met een droom die een kans krijgt om die droom werkelijkheid te laten worden. En dan, op het moment dat het moet gebeuren, wordt hij niet gekozen voor de volgende ronde. Een gevoel van afwijzing. Of teleurstelling misschien. Nu kan ik niet zingen, maar ik heb wel een droom. En zo’n gevoel had ik onlangs ook. Ik heb het over mijn sollicitatie bij de Rabobank. In mijn vorige blog vertelde ik hoe ik gesolliciteerd had naar een ideale vacature. Nu heb ik de uitkomst. Ik ben afgewezen.

Het leek een prima match

Ik had gehoopt dat mijn cv onderscheidend genoeg was. Dat het in ieder geval aanleiding zou geven tot een gesprek. Op de website van de bank had ik gelezen dat het nieuwe werken in ontwikkeling is. In mijn ogen een prima match met mijn interesse daarvoor. In gedachten zag ik mezelf daar als jonge hrm’er uit de generatie-Y wel een rol bij spelen. De hoop die ik had werd echter minder naarmate het langer duurde dat ik hoorde of ik wel of niet op gesprek mocht komen. Mijn vermoeden werd bevestigd toen ik contact opnam met de HR-manager.

Blog-tegenslag-by-jeroen-vd-berkmortel

Meer dan 150 concurrenten

Op een vriendelijke manier legde zij uit waarom ik niet zou worden uitgenodigd. Had ik niet de juiste ervaring? Was mijn cv niet opgevallen? Nee, het was basaler dan dat. De bottleneck was de reisafstand. Van mijn huis naar het kantoor van de Rabobank is 95 km. In de spits doe je daar minimaal 1.5 uur over. Ik wist ook dat het een lange reis is. Maar ik heb geen hekel aan autorijden en misschien kon er wel wat geregeld worden met flexibele werktijden. We konden er in ieder geval over praten. Voor de bank was dat anders. Zij dachten dat het ten koste kon gaan van mezelf en bovendien waren er nog meer dan 150 (!) andere geschikte kandidaten voor de vacature. Dan wordt zoiets als de reisafstand een item. Het was enorm balen, maar ik had ook wel begrip voor de beslissing.

Gewoon doorgaan

Hoewel het een teleurstelling was wil ik het ook niet dramatischer maken dan het is. Mijn cv was opgevallen en daar was men naar eigen zeggen gecharmeerd van. En dat het niet aan mijn opleiding, ervaring of competenties lag, geeft vertrouwen voor de toekomst. Wanneer er een nieuwe kans komt weet ik niet, maar als die komt sta ik klaar om die met beide handen aan te grijpen. Net als de afgewezen kandidaat bij The Voice tegen wie gezegd wordt: ‘ga vooral door’.

Lees wat Berthe en Marije tegenkomen op hun Droombaanreis en zet zelf je eerste stap: Kom 19 januari naar het inspirerende Dreambuilders evenement en start 2013 met het realiseren van jouw droom.

Tags: , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: afgewezen worden'?