Heb je een wens? Doe er iets mee!

Een wens: wie heeft die nou niet? Denk bijvoorbeeld aan een droombaan, een parachutesprong, reizen, zwemmen met dolfijnen of juist aan iets moois voor een ander willen doen. Maar wat doe je er nou eigenlijk mee, met zo’n wens? Maak je er werk van of laat je het juist alleen maar een wens zijn? Geef jij jezelf wel de kans om je wens te vervullen? En wat is daar nou eigenlijk voor nodig? Tijdens mijn bezoek aan de 4YoungPeople School maakte ik kennis met een leuk initiatief: Stichting WishYes.

Uitspreken is vaak al een katalysator

Stichting Wishyes is ontstaan uit een eigen wens: de wens om mensen met wensen elkaar te laten vinden. Het uitspreken van je wens blijkt namelijk vaak al een katalysator te zijn voor het uitkomen van je wens. Daarom hebben ze een Facebook pagina aangemaakt waarop je je wens kunt plaatsen en met anderen kunt delen. Want misschien kan iemand anders je wel helpen om jouw wens te vervullen. Of misschien kan jij juist helpen om de wens van een ander te vervullen.

En met succes!

Dat blijkt, want inmiddels zijn via Stichting WishYes al een aantal bijzondere wensen vervuld. Neem Yassin bijvoorbeeld, die graag een keer een vliegtuig wilde besturen: hij ontving een bericht van Larry, die hem kort daarna in een zweefvliegtuig aan het stuur liet.

WishYes_honden-uitlaatservice wens

Ook de dertienjarige Veerle kreeg al snel reactie op haar wens: zij wilde een dag met een hondenuitlaatservice meelopen. Esther van Driel, eigenaresse van uitlaatservice Jolly Dog, nam haar met een bus vol honden mee naar de Hilversumse hei. Een zeer geslaagde dag.

Schrijf je wens op

En jij? Wat ga jij met je wens doen? De tip van Stichting WishYes: schrijf hem op. In de praktijk blijkt namelijk dat mensen die hun wens opschrijven er ook zelf onbewust meer naar gaan leven. Op deze manier ontmoet je daarnaast andere mensen en ontvang je via hen en hun netwerk tips. Bijvoorbeeld  over een interessant artikel, interessante mensen, of over mogelijke samenwerkingspartners.

Wensen vervullen maakt mensen vrolijk

Het mooie vind ik dat WishYes ook geluk lijkt te creëren. Ze leggen het zelf als volgt uit: wanneer je je wens uitspreekt of opschrijft en hier vervolgens (onbewust) meer mee bezig bent, wordt je aan je talent en passie herinnerd. Datgene wat je graag doet en goed kan, geef je doorgaans ook graag weg aan een ander zonder dat je daar iets voor terug wilt. Op deze manier ontstaat er een wisselwerking die voor een opgewekte stemming zorgt. Wanneer een wens uitkomt, worden niet alleen de wenser en de vervuller hier vrolijk van, maar ook de andere mensen met wie deze vervulling gedeeld wordt.

Dus waar wacht je nog op?

Je ziet het: het delen en vervullen van wensen maakt niet alleen jou blij, maar ook een hoop anderen. Dus heb je een wens, waar wacht je dan nog op? Spreek hem uit, schrijf hem op en deel hem met de rest van de wereld. Misschien ben jij wel de volgende persoon die een wens uit kan laten komen!

WishYes_Robert_en_Maartje_Op_Careerwise wens

En wat dacht je van deze wensen?

Op de 4YoungPeople Summer School waar ik was hielpen we met 145 Young Professionals Robert en Maartje op weg bij het vervullen van hun wensen. Robert z’n wens: om deze zomer met minimaal 300 mensen een waterpistool-gevecht te houden in het Vondelpark! Like / share zijn wens op Facebook. Hier kun je je ook aanmelden op zijn evenement! Maartje wenst een baan waarin ze haar marketing-communicatietalent kan inzetten. Haar droom is om bij Adidas te werken. Wie helpt haar op weg? Alle tips en connecties zijn welkom! Reageer en deel haar wens op Facebook!

EXTRA MEDEDELING VAN DE REDACTIE:
Wij krijgen veel enthousiaste reacties op deze blog. Natuurlijk zijn wij hier heel erg blij mee, maar wij maken zelf geen deel uit van Stichting WishYes. Wanneer je een wens hebt kun je deze op hun Facebook pagina achterlaten. Deze pagina kun je hier vinden.

Tags: ,
Gerelateerd

Bekijk ook

3 Comments.

 • Lisa Vessies
  26 February 2015 00:47

  Hallo,
  Mijn naam is Lisa en ik ben 18 jaar.
  Ik zit in mijn eindexamen jaar van het VWO op het Kennemer college in Beverwijk en dat betekend een knallend feest ter afsluiting van een lange periode hard leren. NIET DUS.
  Dankzij mijn voorgangers, de eindexamen kandidaten van voorgaande jaren, wordt het examenfeest met de traditionele stunt vanaf dit jaar verboden!
  Al jaren is het een traditie om een knallende optocht te organiseren met een thema. Dit jaar voor het eerst dus niet! Wegens drankmisbruik en wangedrag. En daar baal ik van!
  Ík, die nooit drinkt en keihard werk om mijn examen te halen (al bijna 6 jaar), ik zou het zo ontzettend gaaf vinden om tóch een eindexamenfeest te hebben.
  Ik heb net zitten kijken naar de film Grease en ik ga hem vast nog heel vaak kijken.
  Wat zou ik graag zo’n afsluiting van mijn schoolperiode willen hebben als in deze film.
  Geen alcohol of drugs, maar gewoon FEEST!

 • Violetta fan
  14 June 2015 19:44

  ik ben een hele grote fan van de Disney Channel serie Violetta! en ik wil alles doen om ze te ontmoeten! maar ik heb niet genoeg geld en ze op straat zien kan ook al niet! ik wil gewoon de cast van Violetta ontmoeten! mijn moeder en klasgenootje zeggen dat ik het verdien maar als dat echt zo is was het toch al gebeurd? ik wil het gewoon heel graag!!!!!!!!!!! DE CAST VAN VIOLETTA ONTMOETEN!

  groetjes Violetta fan

 • CW Redactie
  23 July 2015 19:56

  EXTRA MEDEDELING VAN DE REDACTIE:

  Wij krijgen veel enthousiaste reacties op deze blog. Natuurlijk zijn wij hier heel erg blij mee, maar wij maken zelf géén deel uit van Stichting WishYes. Wanneer je een wens hebt kun je deze op hun Facebook pagina achterlaten. Links naar deze pagina kun je hierboven in het artikel vinden. Heel veel succes!

Menu