Einde van het jaar en het geweten

sietse-rauwerdink

Sietse Rauwerdink (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om voor het einde van het jaar weer werk te hebben gevonden, whatever it might be. Ik kan, met nog anderhalve week te gaan, echter wel concluderen dat dit mij niet gaat lukken. Is dat erg? Ja en nee…

Het is wel erg, omdat ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen. En dat voelt nooit echt lekker. Mijn geweten begint aan de ene kant langzaam maar zeker te knagen, terwijl ik aan de andere kant de enige ben die daar last van heeft. En dat terwijl ik geen enkele spijt hoef te hebben. Ik ben druk bezig geweest met mezelf! Een betere investering kun je niet doen, toch?

Ik ben begonnen met een loopbaantraject, ik netwerk me een ongeluk, ik ben begonnen aan mijn eerste boek, ik blog me een ongeluk… Het is zelden zo druk geweest! Om al deze redenen mag ik mijn geweten best even de rust gunnen die het nu verdient. Ik geef mezelf nog even. Een paar maandjes maar… Maar dan weet ik ook zeker dat ik heb gevonden wat ik wil vinden!

Of zoals ik laatst met iemand concludeerde: de puzzelstukjes vallen in elkaar. De buitenste rand ligt er al, maar nu moet ik het plaatje in het midden nog invullen. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Tags: , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Einde van het jaar en het geweten'?