Doorgroeien in jouw tempo

doorgroeien-by-Andrea Piacquadio-on-Pexels

Heb jij ook weleens van die jubeldagen waarop alles lukt en je het gevoel hebt de code te hebben gekraakt. Heerlijk! Was het maar iedere dag zo’n feest. Totdat je er weer een dag bij hebt dat jij je vertrouwen uit je tenen lijkt te moeten halen en je niet eens aan doorgroeien durft te denken. In de fases van gassen en remmen, in welke fase lijk jij te zitten?

Ruis

Je bent de hele dag en avond online en aan het werk. Want stel je voor dat je iets mist. Dat je niet direct reageert op kansen en collega’s. Je dagen zitten vol met ruis, verlangens en onzekerheden. Al die stemmetjes. De hele dag door. Want stel je voor dat je iets mist.

Kan het ook lichter?

Deze vraag stel ik mezelf regelmatig. En ik merk dat alles wat ik doe, waar ik voor sta en wat ik wil bieden hiermee te maken heeft. Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw werk en leven passen bij jou, bij het ritme dat bij jou aansluit? Het hoeft niet allemaal snel-snel. Schakel over naar jouw persoonlijke tempo en kies voor groei die daarbij aansluit.

Touwtjes in handen

Het belangrijkste is dat jij zelf de regie in handen neemt over je leven. En je werk. En jij vanuit een heel eerlijk uitgangspunt gaat kijken waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Wil je vooral groeien omdat je denkt dat dit zo hoort? Denk je dat je dan de vrijheid voelt waar je zo naar verlangt? En de durf om ‘s avonds offline te gaan?

Het moet lichter

Volgens mij moet het niet altijd zomaar meer gaan over doorgroeien. Doe eerst even een stapje terug, ga vanuit dat perspectief liever terugschakelen. Niet dat het kleiner moet. Maar lichter, simpeler, fijner. Terugschakelen. Iedere keer opnieuw. Wat is de essentie? Waar mag je aandacht naartoe? Waar zit de focus? Welke ruis is er en wat ga je ermee doen? Terugschakelen naar de basis. Zodat je kan doorgroeien op een manier die past bij jouw leven. In een richting die je bewust gekozen hebt.

Tags: Ambitie en succes, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Doorgroeien in jouw tempo'?