Droombaanreis: De volgende ronde

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Door naar de volgende ronde

In mijn vorige droombaanreis-blog vertelde ik over de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dat heeft inmiddels plaatsgevonden. In deze blog deel ik graag met je hoe het ging. Maar wat ik al wel vast kan vertellen is dat ik door ben. Vorige week hoorde ik het en dat gaf een super goed gevoel! Ik had er heel erg op gehoopt en ik heb vanaf het begin een goed gevoel gehad bij de organisatie. Toch twijfelde ik na het gesprek of ik door zou mogen.

Een open en eerlijk gesprek

Die twijfels kwamen niet doordat het geen goed gesprek was of doordat er geen klik was. Het was juist een heel open en eerlijk gesprek. Ze vroegen zich echter af of ik wel gelukkig zou worden van het werk wat ze doen. Ze houden zich namelijk niet bezig met complexe of specialistische HR-vragen, maar fungeren meer als verbindende schakel tussen (MKB-)bedrijven, HR-specialisten en publieke partijen. Voor de specialistische vragen schakelen ze anderen uit hun netwerk in. Tot slot zal een deel van de functie bestaan uit coördinerende en administratieve taken.

Een optimaal werkende arbeidsmarkt realiseren

Ik heb aangegeven dat ik heel graag meehelp met datgene waar zij voor gaan: een optimale werking van de regionale arbeidsmarkt. Zorgen dat werkgevers nu en in de toekomst kunnen beschikken over mensen met de juiste kwaliteiten op de juiste plaats. En dat ik veel kan leren van de functie zoals zij die hebben. Met een wat dubbel gevoel ging ik dus de deur uit. Maar omdat ik nog steeds erg enthousiast was over wat ze doen en waarom, ben ik na het gesprek gewoon doorgegaan om me te verdiepen in de organisatie.

Zelf contact opnemen

Nadat ik een tijdje niks had gehoord, heb ik besloten zelf contact op te nemen. Ik gaf aan dat ik nog steeds enthousiast was en dat ik graag meehelp met de uitdagingen op HR-gebied in de regio. Vervolgens vroeg ik gewoon of het mogelijk is om nog eens met elkaar te praten. Dat voelde eerst wel wat ongemakkelijk. Een beetje opdringerig en daar hou ik niet van. Maar ik zou mezelf achteraf voor mijn kop slaan als ik er niet alles aan zou hebben gedaan. Na een paar uur kreeg ik al een reactie. Ze nodigen me graag uit voor een tweede gesprek. Yes! Wat een opluchting. Wat een goed gevoel.

Tags: Ken jezelf, Oriënteren, Scoor die baan, Sollicitatiegesprek, Solliciteren, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: De volgende ronde'?