Succes: waar begin je?

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij spreker rondom deze passie. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Waar begin je

In mijn vorige blog schreef ik dat ik op zoek ga naar mijn droombaan. Een baan waarin ik mezelf kwijt kan en die aansluit bij wat ik kan en wil. In een omgeving die bij me past. Maar hoe pak je zoiets aan? Waar begin je? En wat is mijn droombaan eigenlijk? De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat zelfkennis een belangrijke eerste stap is wanneer je zoals ik besloten hebt om het heft in eigen handen te nemen. Van managementgoeroe Remco Claassen heb ik de volgende uitspraak gehoord:

Als je een oplossing bent voor andersmans problemen, dan heb je altijd werk. En als die oplossing in lijn ligt met wat je kunt en leuk vindt, dan heb je altijd leuk werk.

Dus als ik op zoek ga naar wat ik kan en wat ik leuk vind en dat vervolgens vertaal naar voordeel voor anderen, dan moet het mogelijk zijn om mijn droombaan te vinden. Klinkt simpel. Maar is het ook zo simpel?

Wat geeft mij energie?

Sinds een jaar of zes sta ik af en toe stil bij vragen als: waar ben ik goed in? Wat geeft mij energie? En wat vind ik belangrijk? Dat heeft me de nodige inzichten gegeven. Wat ik onder andere heb ontdekt is dat ik het leuk vindt om anderen te helpen om beter te functioneren. Ik ben gefascineerd door bevlogen mensen die doen waar ze goed in zijn. Ik verdiep me graag in onderwerpen als persoonlijk leiderschap en het nieuwe werken. En ik werk graag in een team waarin mensen elkaar kennen en samen dingen willen bereiken.

@Rabobank: Here I am!

De dingen die ik kan en die mij energie geven heb ik de afgelopen tijd nog eens gemixt. Uiteindelijk is daar mijn droombaan uitgekomen. Het lijkt me gaaf om als rechterhand van een ervaren HR-adviseur te werken in een dienstverlenende organisatie waar mensen het verschil maken en waar men gelooft dat je samen meer bereikt dan alleen. Bijvoorbeeld bij Rabobank. Samen het HR-beleid uitvoeren en nadenken over de inrichting ervan. Maar ook samen sparren over de implementatie van nieuwe vormen van werken. Steeds vanuit de gedachte om de talenten van mensen optimaal te benutten en te ontwikkelen. Want dat is wat mij drijft.

Lees wat Berthe en Marije tegenkomen op hun Droombaanreis en zet zelf je eerste stap: Kom 19 januari naar het inspirerende Dreambuilders evenement en start 2013 met het realiseren van jouw droom.

Tags: Ambitie en succes, Carrièreswitch, Dreambuilders, Drijfveren, Future Leaders, Oriënteren, Personal Branding, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Succes: waar begin je?'?