fbpx

Een cv is je visitekaartje, niet je levensloop

Curriculum vitae betekent letterlijk levensloop. Op veel cv’s kun je een hele biografie lezen. Een valkuil is om al je werkervaring en opleidingen op te nemen, inclusief je kleuterschool en afwasbijbaan. Krab jezelf even achter je oren: hoe relevant is dit voor jouw toekomstige werkgever?

Recruiters hebben niet veel tijd

Recruiters krijgen veel cv’s binnen voor elke sollicitatie. Ga er dus vanuit dat de recruiter weinig tijd besteedt aan het lezen van een cv. Dit geeft al aan dat het belangrijk is om je cv aantrekkelijk en ‘to the point’ te houden. De kans is anders vrij groot dat je cv helemaal niet wordt gelezen. Op dat punt schiet je cv zijn doel natuurlijk totaal voorbij.

Doel van je cv

Je cv heeft maar één doel: uitgenodigd worden voor een gesprek. Dat is de reden dat je überhaupt een cv maakt. Dit betekent dat je alleen informatie in je cv moet opnemen die relevant is voor de functie én aantoont wat je unieke, en voor de functie relevante, talenten zijn. Kijk wel uit voor bullshit-bingo

Je cv is je visitekaartje

Kortom, beschouw je cv als je visitekaartje. Het is een marketingdocument van jouw personal brand. Maak een cv waarin je jezelf van je beste kant laat zien. Let dus ook op de opmaak van het document. Vermijd spel- en grammaticafouten, kies een leesbaar lettertype en kleuren die bij jou passen. Het maken van zo’n onweerstaanbaar cv kost tijd en inspanning, maar onthoud dat het uiteindelijke resultaat dit ruimschoots zal belonen. Meer tips voor een professioneel en onweerstaanbaar cv vind je natuurlijk hier op Careerwise en op Lifebrander.nl, onze eigen site.


Dit artikel is een bijdrage van de cv-experts van Lifebrander.nl

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer…
Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een cv is je visitekaartje, niet je levensloop'?