Een droombaan… hij bestaat echt

i-love-my-job-t-shirt-op-zazzle

Kun jij je nog herinneren wanneer jij voor het laatst helemaal op ging in je werk? Misschien overkomt je dat heel vaak, maar het kan ook zijn dat het lang geleden is dat je echt in een flow zat, of dat het nog maar zelden voorkomt.

Indien jouw laatste flowmoment lang geleden is, kan het zijn dat je baan niet voldoende (meer) bij je past. Een baan die echt bij jou past, is een baan waarin jij jouw energie, kennis en creativiteit kwijt kunt. Het is werk waar je vol verve over kunt vertellen, met werkzaamheden die aansluiten op jouw kwaliteiten en competenties, met leuke, inspirerende collega’s etc.

Zouden we niet allemaal zo’n baan willen hebben?

Ja toch? Waarom zijn er dan maar zo weinig Young Professionals die zo’n baan ook echt hebben? Wat ik Young Professionals nogal eens hoor zeggen als het gesprek op het onderwerp droombaan uitkomt:

Ik heb het niet enorm naar mijn zin in mijn werk, maar ik verdien in ieder geval wel goed.’ ‘Ik moet de hypotheek van mijn huis betalen, dus ik kan nu onmogelijk van baan veranderen.‘ ‘In een krappe arbeidsmarkt kan ik maar het beste maar blijven zitten waar ik zit. ‘De droombaan? ik geloof niet dat die bestaat en als die al bestaat dan vast niet voor mij.

Zonde, want de baan die echt bij je past bestaat echt

Misschien vind je hem niet op elke hoek van de straat en zal je er veel tijd en energie in moeten steken om hem te vinden, dat neemt niet weg dat ook voor jou de ideale baan bestaat!

Overtuigd? Bekijk dan snel mijn 5 tips om die droombaan wél te vinden.

Tags: Loopbaan, Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een droombaan… hij bestaat echt'?