Ik wil mensen inspireren

sietse-rauwerdink

Sietse Rauwerdink linkedin (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Wie ben ik? Wat wil ik?

In mijn reflectietraject kom ik van alles tegen. Je wordt gedwongen om na te denken over wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wil. En in al die fases is er bij mij een terugkerend thema: originaliteit. Je mag het ook creativiteit noemen, maar dat woord heeft meerdere betekenissen. Bij mij gaat het er niet om iets geks te doen, maar om te vernieuwen. Iets te creëren, iets wat er nog niet is.

Ik wil altijd de eerste zijn om een idee te adopteren of liever nog: het zelf bedenken. Ik wil mensen inspireren, ze laten zien dat het ook anders kan. De toekomst laten zien, visiegedreven. Gelukkig ben ik in mijn leven altijd het eerste geweest. Ik was de jongste in de klas op de basisschool, de middelbare school en de universiteit. Ik ging op mijn 17de al op kamers en was op mijn 22ste al afgestudeerd.

Kromme tenen

Ik krijg ook ontzettend kromme tenen van mensen die niet zelf nadenken, geen eigen doelen hebben. Het soort mensen dat de buurman probeert bij te houden (die op zijn beurt de andere buurman probeert bij te houden). Mijn worst nightmare is dan ook om beroemd te worden door iets wat een ander heet bedacht. De onedayfly die van een prachtig liedje een hardrock versie maakt en de rest van z’n leven bezig is dat uit te melken. Not for me: ik wil iets nieuws bedenken, er een begin mee maken en het overdragen. En op naar weer iets nieuws. Als een estafetterenner, maar dan wel de eerste. En ik wil zelf het stokje bedenken.

Volgens mij valt er alleen weinig meer te bedenken. De afgelopen honderd jaar zijn zo ontzettend hard gegaan, dat er op dit moment vooral details overblijven om in te vullen. En waar kun je aan de slag om écht te vernieuwen? Dan moet óf eerst je sporen hebben verdiend óf zelfstandig ondernemer worden, toch? Misschien ga ik dat ook wel doen. Misschien ook niet. We zullen het wel meemaken!

Tags: Drijfveren, Ken jezelf, Talent en passie, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ik wil mensen inspireren'?