fbpx

Solliciteren en Twitter – 7 tips: Stap 5 in succesvol solliciteren

In mijn vorige blog schreef ik het al: social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook zijn niet meer weg te denken. Maar hoe zit dat met Solliciteren en Twitter? Moet je Twitteren om je droombaan te kunnen vinden? Hoe kan actief zijn op Twitter je helpen bij het solliciteren? Ik geef je 7 tips om het maximale uit Twitter te halen tijdens het solliciteren.

7 tips om het maximale uit Twitter te halenOtteline Asselbergs (OttelineA) on Twitter Careerwise Solliciteren en Twitter 7 tips

  1. Bij Twitter draait het allemaal om kort en kernachtig, dit geldt dus ook voor je biografie. Hierin kun je in een beperkt aantal tekens laten zien wie jij bent, wat je kunt, wat jou onderscheidt van anderen en wat voor soort baan je zoekt. Kortom een verkorte versie van je elevator pitch. Maak gebruik van passende keywords om ervoor te zorgen dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt.
  2. Twitter met je eigen naam en plaats een professionele foto. Kies bij voorkeur dezelfde foto als op je andere social media profielen om de herkenbaarheid te vergroten.
  3. De grote kracht van Twitter is het netwerk. Hoe meer mensen jij volgt, des te meer mensen jou gaan volgen en des te meer impact een pakkende tweet van jou heeft.
  4. Volg mensen die interessant zijn in het kader van jouw jobsearch. Dit kan een recruiter zijn, maar ook vacaturesites of bedrijven zelf.
  5. Zet bij Twitter niet jezelf en je zoekvraag centraal, maar help anderen, door hun tweets door te sturen (retweeten)/vragen te beantwoorden en je zult zien dat mensen jou ook een stuk sneller zullen helpen indien nodig.
  6. Maak passende tweets en tref de juiste toon. Alles wat je op Twitter plaatst, blijft zichtbaar op internet. Bedenk dus goed wat je schrijft en houd er rekening mee dat deze informatie ook door een potentiële werkgever gelezen kan worden.
  7. Zorg voor een consistent beeld met LinkedIn, maar houd LinkedIn en Twitter wel gescheiden. Plaats dus niet je tweets automatisch door op LinkedIn. Mocht je in een enkel geval een tweet toch door willen plaatsen, zet er dan #in bij en je tweet wordt doorgeplaatst naar LinkedIn.

Wanneer je social media op een juiste manier inzet, vergroot jij je kans op het vinden van een baan die bij jou past. De volgende keer krijg je van mij de laatste tip in Succesvol Solliciteren.

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Solliciteren en Twitter – 7 tips: Stap 5 in succesvol solliciteren'?