Van War Child naar consultancy

Sabine Stapel, TriamFloat

Sabine Stapel (31) werkt sinds 1,5 jaar als Learning Consultant bij TriamFloat. Daarvoor werkte ze onder andere bij Cliniclowns en in HRM functies bij War Child en TU Delft. Sabine studeerde Management Economie en Recht aan de HvU en is momenteel in de afrondende fase van de studie onderwijskunde aan de UvA.

Overstap van de goededoelensector

Zeven jaar heb ik gewerkt voor non-profit organisaties, waarvan 5 jaar als HRM adviseur bij War Child. Twee jaar geleden ben ik overgestapt naar de profit sector. Hoewel ik het erg naar mijn zin heb gehad, mis ik de goedendoelensector niet. Voor mij is het nu belangrijker met wie ik werk en wat ik dagelijks doe, dan dat ik voor een ‘goede organisatie’ werk. Je doet dan vaak concessies op de inhoud van het werk.

Ik houd me nu bij TriamFloat echt bezig met mezelf ontwikkelen. Ik kan groeien en leren in deze functie. Ik heb nog regelmatig opdrachten bij non-profit organisaties en daarnaast werk ik binnen TriamFloat bij de BV Overheid. In deze branche leven vraagstukken die mijn interesse hebben; zoals talent en management development.

Een kijkje in verschillende keukens

Ik ben Learning Consultant. Dat houdt in dat ik werk aan opdrachten die te maken hebben met vraagstukken rondom het leren en ontwikkelen van mensen. In onderwijs, overheid en ook bedrijfsleven. De opdrachten zijn op projectbasis of je wordt gedetacheerd. De verschillende opdrachten bieden me een kijkje in de keukens van diverse sectoren en dat vind ik erg leuk aan mijn werk. Zo heb ik tot nu toe een onderzoek onder ROC’s over docentenprofessionalisering gedaan, een e-learning module voor een grote bank geschreven en een non-profit organisatie advies gegeven over het strategisch opleiden van medewerkers.

Op dit moment ben ik als onderwijskundig adviseur bij een grote overheidsinstelling aan de slag. Ik ben daar verantwoordelijk voor een leerlijn voor projectmanagers. Een leerlijn bestaat uit verschillende trainingen, die de projectmanagers kunnen volgen. Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze trainingen. Dit houdt in dat ik er voor moet zorgen dat de trainingen didactisch goed in elkaar zitten, maar ook dat ze aansluiten op de behoefte van de organisatie.

Sterke punten benadering

Met mijn baan ben ik me meer op de Human Resources Development (HRD) kant gaan richten van het HR vak. Ik kan nog veel leren binnen dit vakgebied. TriamFloat vindt het belangrijk dat je jezelf ontwikkelt. Ze zijn erg bezig met de ‘waarderende benadering’; een focus op je sterke punten en krachten. Ze willen mijn sterke punten zo efficiënt mogelijk inzetten en verder door laten ontwikkelen.

Onderling kennis uitwisselen

Bij TriamFloat werken veel jonge mensen, vooral vrouwen. We hopen op meer mannen, maar onderwijskunde is vaak een vervolg op de PABO en dat is echt een vrouwenstudie. Überhaupt is HR de zachte kant van de organisatie en trekt dit meer vrouwen aan. De omgang met collega’s, maar ook met je leidinggevende en de directeur is heel informeel. Je kunt zo binnenlopen.

Doordat je geplaatst wordt in andere organisaties, zit je niet dagelijks op kantoor. Het is dan belangrijk dat je contact houdt met je collega’s, dat je ze blijft zien. Daar moet je een balans in vinden. Ik ga echter niet alleen naar kantoor om bij te kletsen. We wisselen onderling kennis uit en breiden ons netwerk uit binnen de verschillende branches waar we in werken. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met de organisatie van een congres voor onze klanten. Mijn collega’s en ik helpen organiseren en bedenken de inhoud.

Tips

Vragen stellen, nieuwsgierig zijn en blijven. Niet bang zijn om stomme vragen te stellen. Ik dacht in het begin ook vaak ‘ze verwachten vast dat ik het al weet, dus ik houd mijn mond maar’. Het staat juist heel goed om vragen te stellen en je leert er veel van. Jezelf blijven ontwikkelen, de sterke punten benadering, vind ik ook belangrijk. Niet alleen nieuwe competenties leren, maar juist de competenties die je al hebt verder uitbouwen. Je sterke punten nog meer verbeteren. Bespreek dat ook met je leidinggevende. Een goede match met je baas is belangrijk.

Tags: Consultancy, MVO, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Van War Child naar consultancy'?