fbpx

Wetenschap en bedrijfsleven

pieter-verheijen

Pieter Verheijen (30) studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en werkt sinds 2007 bij PwC Advisory. ‘De kans om te promoveren lonkte, maar mijn drang om mezelf te ontwikkelen in het bedrijfsleven was groter. De diversiteit van het werk als consultant en het samenwerken met verschillende mensen inspireert mij.’

Daarnaast vertegenwoordigt Pieter PwC in de Young Professional of the Year 2011 verkiezing. Je kunt hem volgen op www.stemoppieter.nl.

Proeven aan consultancy

In de zomer van 2006 pakte ik de kans om mijn afstuderen te combineren met een stage bij PwC. Ik deed onderzoek naar de toename van strategische allianties en de impact daarvan op de organisatie-inrichting van bedrijven. Afstuderen bij PwC was voor mij een fantastische mogelijkheid om te proeven aan het consultancyvak. Op een dag mocht ik met een partner en manager mee naar een klantafspraak om vervolgens mee te helpen in de opstartfase van het project. Enkele maanden later las ik in het Financiële Dagblad een groot artikel van de fusie waar het team al die tijd aan had gewerkt. Dat gaf mij een enorme kick.

Wetenschap en praktijk

Na het succesvol afronden van mijn stage kreeg ik door mijn professor een promotietraject aangeboden. De drang om mezelf te ontwikkelen in het bedrijfsleven was echter groter. Ik koos voor PwC vanwege de kwaliteit van de mensen waarmee ik tijdens mijn afstuderen had samengewerkt. Mensen waarvan ik veel kan leren en die graag willen investeren in mijn ontwikkeling.

Mijn belangstelling voor de wetenschap heb ik echter altijd vastgehouden. Mijn projectwerk als consultant combineer ik dan ook met een postdoctorale studie in ‘Finance & Control’ en ik begeleid studenten die bij ons afstuderen. Hiermee probeer ik een brug te slaan tussen wetenschap en bedrijfsleven. Daarnaast geven we jong talent de kans om een eerste stap te zetten in de praktijk. Ik help mensen graag vooruit en het coachen van nieuw (of jong) talent in hun ontwikkeling geeft mij enorm veel energie. Afgelopen week is een stagiair die ik intensief heb begeleid cum laude afgestudeerd. Én hij heeft een baan geaccepteerd bij PwC. Hij volgt hetzelfde pad als dat ik vier jaar geleden insloeg. Dan zie je iets van jezelf terug en voel ik me stiekem toch een beetje trots.

Opkomende markten

Ik werk in het Strategy & Operations team van PwC. Wij helpen opdrachtgevers met het ontwikkelen van een strategie en de implementatie daarvan. Hiervoor werken we samen in teams met verschillende competenties. Dit is voor mij een van de leukste aspecten van het werk. We hebben een internationaal team met mensen met een diverse achtergrond en expertise. Dit zorgt voor dynamiek en voorkomt tunnelvisie.

Het laatste jaar heb ik veel werk gedaan voor opkomende markten: India, China en Brazilië. Onlangs ben ik bijvoorbeeld voor een maand naar India geweest om voor een Nederlandse opdrachtgever te onderzoeken hoe zij die markt kunnen betreden. Ontzettend leerzaam en voor mij persoonlijk had het ook een nostalgisch tintje. In 2005 heb ik voor mijn studie een half jaar in India gewoond en het was erg leuk om te zien wat er allemaal is veranderd in de tussentijd. En wat ook juist niet!

Young Professional of the Year verkiezing

Voor de vierde keer organiseert de Intercompany Association (ICA) de Young Professional of the Year verkiezing. Een prachtig platform voor jonge professionals om met elkaar de strijd aan te gaan en te laten zien hoe zij aankijken tegen de uitdagingen waar het bedrijfsleven vandaag de dag voor staat. Ook dit jaar doen er weer 22 enthousiaste Young Professionals mee. Ik mag PwC vertegenwoordigen in deze verkiezingen. Een ontzettend mooie uitdaging! De verkiezing loopt tot 26 mei. Wil meer weten over de boodschap die ik tijdens deze verkiezing uitdraag? Ga dan naar www.stemoppieter.nl.

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wetenschap en bedrijfsleven'?