Wonderlust: deze travel guide wil je meenemen op reis

wonderlust

Een bijdrage van Rowan van der Laan:

Ik ga op reis naar Thailand en ik heb er superveel zin in. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik zo ver ga en ik ben benieuwd naar wat mij te wachten staat aan de andere kant van de wereld. Terwijl ik de reis plan voelt het alleen nog heel onwerkelijk: ga ik dit echt doen? Ik vind het een heel avontuur. Een vriend van mij komt met een tip, hij heeft een artikel gelezen over de travel guide Wonderlust van Merel Stegeman. Hij zegt: dat is echt iets voor jou! Ik ben meteen als een gek gaan googelen en ik ben blij verrast.

De Wonderlust van Merel, die een ervaren reiziger is, neemt mij mee in een proces dat uit drie delen bestaat, namelijk voordat je gaat, wanneer je onderweg bent en als je terug naar huis gaat. Het is ontzettend leuk geïllustreerd en er staan vragen in die helpen bij zelfreflectie zoals: hoe introduceer jij jezelf? en waar wil jij zijn over een jaar? Hoe fijn is het om met een soort maatje te reizen die al veel meer reiservaring heeft dan ik?  Zo voelt de Wonderlust voor mij.

Before you go

Ik heb stress ervaren met het inpakken van mijn tas, maar in de Wonderlust kwam Merel met de tip om mijzelf uit te dagen om zo min mogelijk mee te nemen. Ja, ik heb mijn tas weer uitgepakt, want die zat erg vol en ik ben gaan kijken naar wat ik écht nodig heb voor mijn trip. De vragen in het boek geven mij een mindset die positief en vol verwachting is voor mijn trip naar het buitenland.

On the road

De tips die Merel geeft zijn praktisch. Ik ben in een vreemd land, met een andere cultuur dan ik gewend ben. Tijdens mijn doorreis naar het Noorden verneem ik van een tuk-tukchauffeur dat de luchtkwaliteit erg slecht is in Chiang Mai. Ik ben het gaan uitpluizen op het internet en het wordt bevestigd. Merels tip: je gezondheid moet je serieus nemen. Wat mij aan het twijfelen brengt of ik er wel naartoe wil gaan. Al die gevaarlijke deeltjes in de lucht. Niet wetend wat ik kan verwachten. Ik besluit om het avontuur aan te gaan. Ik koop een luchtmasker en laat mij blij verrassen in het mooie Chiang Mai.

Going home

Een praktische tip die in de Wonderlust staat is: do what you did. Wat maakt jou super blij op vakantie? Wat zou jij willen blijven doen? In Thailand heb ik koffiedrinken beperkt, omdat de koffie daar anders is dan in Nederland. Eerlijk gezegd is de koffie uit een lokale supermarkt in Thailand best vies. Het grappige hieraan is dat ik in Nederland na het avondeten nu geen koffie meer drink. Het brengt me terug naar mijn vakantie op een prettige manier. Ik koester de herinnering en denk weer terug aan de fijne tijd die ik daar gehad hebt. Bedankt Merel!

Ik vind de Wonderlust van Merel Stegeman een toevoeging voor mijn reis. Er is overal aan gedacht: van dankbaarheidslijstjes tot inspirerende quotes naar bladzijdes die ik vol kan schrijven, omdat ik een baaldag heb. Ik heb de Engelse versie van het boek gebruikt, vanaf 11 juni 2019 is de Wonderlust ook (en alleen nog) in het Nederlands verkrijgbaar.

Tags: Ken jezelf, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wonderlust: deze travel guide wil je meenemen op reis'?