Leef een kick-ass leven: deel 2

Een kick-ass leven?

Een geweldig leven leiden, wie wil dat nu niet? Toch zijn er veel mensen die niet stilstaan bij de leuke dingen die ze doen of de mooie doelen die ze hebben bereikt. Dat herken ik zelf als geen ander. Tijd dus om te bedenken hoe je dat kick-ass leven kunt leven! Eerder verscheen al deel 1 met een hoop leuke tips, vandaag is het tweede en laatste deel aan de beurt. Gebaseerd op inspirerende quotes van Charles Bukowski. Welke tips herken je al? Waar kun je nog aan werken?

5. Wees volledig jezelf

Hoe moeilijk het soms ook lijkt: jezelf zijn is cruciaal. Ondanks dat probeer ik mezelf ook wel eens anders voor te doen dan ik eigenlijk ben. Dat ik naar anderen kijk en denk: was ik ook maar zo. Ik ben bijvoorbeeld van nature een vrij rustig persoon en zal niet zo snel op de voorgrond treden. Maar af en toe zou ik wel eens zo’n wervelend, energiek en luide persoonlijkheid willen zijn. Het punt is: zo ben ik niet. Als we allemaal op de voorgrond zouden willen staan en constant met luide stem onze mening zouden verkondigen, zou het een gekkenhuis worden. Bovendien kun je toch nooit iedereen tevreden stellen en te vriend houden. Moeite en energie steken in proberen te zijn wat je niet bent is dus volledig zinloos. Bedenk: is er echt iets mis met de dingen die jou kenmerken? 

6. Je bent sterker dan je denkt

Dat zegt mijn moeder wel eens tegen me (en het geldt trouwens ook voor haar). Toch blijft het wel eens moeilijk dat te geloven. Soms lijkt alles tegelijkertijd mis te gaan en heb ik zoveel te doen in één dag dat ik me afvraag waar ik aan ben begonnen. Negatieve gedachten marcheren herhaaldelijk door mijn hoofd als een soort demotiverend mantra: ik kan het niet, het gaat me nooit lukken, alles loopt in de soep. Maar of dat echt zo is? Mocht je met zo’n gevoel uit bed stappen, vraag jezelf dan af: toen ik deze gedachten eerder had, heb ik toen inderdaad opgegeven of is het me juist gelukt? Het antwoord is vast een stuk positiever dan je verwacht.

7. Durf in jezelf te geloven

Als je eenmaal helemaal je eigen, sterke zelf bent: geloof het dan ook. Je kunt nog zulke fantastische ideeën hebben of een geweldig bedrijf willen beginnen, maar als jij in de eerste plaats niet in jezelf gelooft, houdt het gauw op. Want als jij niet in jezelf gelooft, waarom zou een bedrijf, investeerder of levenspartner dat dan wel doen? De kunst is om bij jezelf te beginnen. Wanneer je blindelings in jezelf durft te geloven, zul je verstelt staan van wat er allemaal mogelijk is. Zo gaf ik mijn blog al na twee maanden op voor het project Generation Glamour. En jawel: ik stond dit jaar in het februarinummer van de Glamour, mét foto en interview over mijn blog! Puur omdat ik op dat moment volledig in mezelf en mijn blog geloofde.

8. Neem het leven niet te serieus

We raden het iedereen aan, maar toch doen we het zelf constant: het leven veel te serieus nemen. Het is nu bijvoorbeeld moeilijk om een baan te vinden na mijn studie. Daarnaast verloopt het contract van mijn bijbaan in juni en kom ik in de bijstand terecht of moet ik terug naar mijn ouders als ik niet snel een nieuwe baan vind. Niet echt stoer om toe te moeten geven dat ik mezelf op mijn vierentwintigste nauwelijks financieel kan onderhouden. Maar het kan altijd erger! Gelukkig is het in Nederland zo geregeld dat je niet meteen op straat komt te staan. En zou het echt zo’n grote ramp zijn om even terug naar mijn ouders te moeten? Wat heeft het voor zin om me daar nu al zo druk om te maken? Vooruit denken kan geen kwaad, maar het is ook niet erg om af en toe even te genieten van wat je nu (nog) hebt. Het helpt soms om je serieuze, paniekerige gedachten hardop uit te spreken. Tja. Dan klinkt het plotseling wel heel dramatisch, vind je ook niet?

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Leef een kick-ass leven: deel 2'?