100 Best Global Brands

best-global-brands-2010

Wil jij werken voor één van de grootste merken ter wereld? Dan moet je bij Coca-Cola, IBM of Microsoft zijn. Volgens de 100 Best Global Brands van Interbrand hebben zij een gezamenlijke merkwaarde van 196.074 miljoen dollar. Philips is met een marktwaarde van 8.696 miljoen dollar het meest waardevolle Nederlandse merk.

Top 10 Best Global Brands

  1. Coca-Cola
  2. IBM
  3. Microsoft
  4. Google
  5. General Electric
  6. McDonald’s
  7. Intel
  8. Nokia
  9. Disney

Andere merken in de top-100 lijst zijn: Gillette van Procter & Gamble (13), Cisco Systems (14), IKEA (28),  L’Oréal (45), Accenture (47), Siemens (49), Shell (81) en Heineken (93). Kijk hier voor het complete overzicht.
.


.

Dit jaar staan drie Nederlandse merken in de lijst: Philips, Shell en Heineken. Philips en Shell zijn beide in merkwaarde gestegen en na vijf jaar afwezigheid positioneert Heineken zich dit jaar op de 93e plaats.

De grootste winnaars in de merkwaardelijst zijn Apple dat 37 procent in merkwaarde steeg en Google dat 36 procent won. De grote verliezers waren BP, Toyota en Goldman Sachs.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '100 Best Global Brands'?