Top 50 Favoriete werkgevers

Rabobank is nog altijd de werkgever waar de Nederlandse beroepsbevolking het liefst zou willen werken. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt Gedragonderzoek (AGO) van de Intelligence Group. De onderzoekers ondervroegen ruim 15.000 hoogopgeleiden naar hun favoriete werkgevers.

Stuivertje wisselen?

Vorig jaar werd de Rabobank ook al uitgeroepen als favoriete werkgever. Eigenlijk is de complete top 10 is nagenoeg onveranderd ten opzichte van vorig jaar. De snelste stijgers zijn Siemens, Hema en Coca-Cola. Andere nieuwkomers in de top 50 zijn UWV, de Koninklijke Landmacht en Gemeente Rotterdam. Heineken en TNO behoren tot de snelste dalers.

Top 10 Favoriete Werkgevers

  1. Rabobank
  2. Shell
  3. Philips
  4. Politie
  5. KLM
  6. ING
  7. Het Rijk
  8. Defensie
  9. Nederlandse Spoorwegen
  10. Unilever

Andere werkgevers in de lijst zijn: ABN AMRO (11), KPN (15), Ministerie van Justitie (16), IKEA (20), TNT (24), Ahold (25), Gemeente Amsterdam (26), Akzo Nobel (28), Essent (29), DSM (34), Nuon (41), Capgemini (48) en Gemeente Den Haag (50). Kijk hier voor de complete lijst met populaire werkgevers.

Het Arbeidsmarkt Gedrag Onderzoek (AGO) is niet de enige ranglijst van ‘favoriete werkgevers’. Google is bijvoorbeeld de meest populaire werkgever onder ICT’ers (Computable 100) en studenten willen het liefst bij Unilever werken (Monitor Arbeidsmarkt).

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Top 50 Favoriete werkgevers'?