Einde contract: nieuw avontuur

Woensdagochtend werd ik een half uur voor de wekker wakker door mijn vriendin (sinds kort verloofde!). Ze lag lekker te mopperen omdat ze al een uur voor de wekker wakker was. Zelf stond ik voor dat herkenbare punt: ga ik er uit, of blijf ik liggen? De warme dekens wonnen het van de koude lucht en ik bleef tot nog een kwartier nadat mijn wekker zou gaan liggen. En om kwart over zeven vond ik het toch tijd om mijn warme nest te verlaten. Tijd om actief te worden.

En zo begint het

En zo begint mijn eerste dag van werkloosheid. Voor het eerst ever ben ik werkloos en dat voelt toch vreemd. Gisteren was het afscheid bij Pondres. Prima omdat de match er gewoon niet was. Niet op ambitieniveau, niet op werkomgeving en niet op branche. Minder leuk omdat ik fijne collega’s had waar ik in een jaar tijd veel mee heb beleefd. Maar het is tijd om verder te gaan en dat avontuur begint met werkloosheid.

Werkloos, het klinkt zo triest

Werkloos. Het klinkt triest eigenlijk. Nu ben ik één van de ruim 500 duizend werklozen in Nederland. Dan kunnen we er maar beter het beste van maken! Vandaar dat mijn wekker vanmorgen zo vroeg zou gaan. Mijn voornemen is om de ochtend vroeg te beginnen met een goede workout. Een lekker stuk rennen bijvoorbeeld. Om daarna met een kop koffie en een stevig ontbijt een stuk te slaan in de studie waar ik nog mee bezig ben. Dan kan ik me om half tien richten op sollicitatieactiviteiten, zoals het UWV dat zo mooi noemt.

Sollicitatieactiviteiten

En het feit dat ik mijn werkloosheid in ben gegaan met maar liefst vier serieuze sollicitatieactiviteiten geeft mij vertrouwen. Zoveel vertrouwen dat ik nog niet eerder verkondigd heb dat ik beschikbaar ben sinds die woensdagochtend. Een aantal mensen hebben zich afgevraagd waarom ik mijn online interactieve billboards niet geactiveerd heb. Ik ben behoorlijk actief via social media en diverse blogs. Als ik dat inzet moet ik toch zo weer onder de pannen zijn? Dat denk ik ook, maar uit respect voor degene die al interesse in mij toonden toen ik nog niet beschikbaar was, ga ik eerst die gesprekken aan.

Als er nog tijd over blijft

Dus daar ga ik me de komende tijd mee bezig houden. Sport, studie en solliciteren. De tijd die ik vervolgens nog over houd ga ik besteden aan lezen. Ik heb sinds de kerst een ereader vol met boeken staan en fysiek heb ik de volgende titels nog liggen die roepen om aandacht, zoals IJs verkopen aan Eskimo’s, Visual Notes en Ik ben een Aanrader. Die laatste, Ik ben een Aanrader, heb ik bij mijn afscheid gekregen van mijn collega’s. Leuk en persoonlijk. afscheidspakket_martijn_bloksma Nou, daar gaan we dan. Werkloos zijn. Ik heb de goede hoop dat het niet lang gaat duren, maar laten we er maar het beste van maken. Ik hou jullie op de hoogte als jullie mij op de hoogte houden!

Tags: Ambitie en succes, Carrièreswitch, De juiste keuze maken, Drijfveren, Ken jezelf, Scoor die baan, Werkplezier en werkstress, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Einde contract: nieuw avontuur'?