Kwijt, zonder dat ik het wist

Een bijdrage van Karianne Gielen:

Zomaar kwijt. Zonder dat ik het door had. Iets wat ik dagelijks gebruikte. Ik miste wel iets. Maar dat ik het kwijt was, dat had ik niet door. Gisteren in fotografie museum FOAM aan de Keizersgracht vond ik het terug.

Iets moois

Nog niet eerder was ik in FOAM geweest. Het was er klein en het voelde als een wirwar van kruipdoor-sluipdoorroutes. Diane Arbus kende ik niet. Nu vind ik haar cool. Dat is mooi. Als een leek passeerde ik iedereen die urenlang naar een foto stond te kijken. Ook voor de lelijke. Ik zocht naar specifieke beelden. Beelden die ze buiten had geschoten. Op straat. En in het park. Iets moois dat mooi is juist omdat het niet geposeerd is. Iets dat iedereen had kunnen zien. Als je daar was geweest.

En daar stond het op de muur. Op Diane Arbus’ muur. In FOAM. “I really believe there are things which nobody would see unless I photographed them.” In dat moment vond ik het terug. Ik zie het! Ik zie die mooie, grappige, ontroerende en verdrietige momenten. Op straat. En in het park. In de file. Op het werk. Die unieke beelden. Die beelden waarbij je zelf het verhaal kan bedenken. Mooie karakters die je raken en die je meer laten meemaken dan alleen jouw eigen verhaal.

Diane-arbus-in-FOAM-2012-exhibition

Teruggevonden

Ik ben slechts 20 minuten binnen geweest. De man aan de kassa leek te twijfelen. Vond ze het niet leuk? Niet wetende dat ik het teruggevonden had. Op de fiets naar huis heb ik het getest. En ja. Het doet het weer! Van binnen maakte ik een dansje. Dansend op mijn witte fiets zag ik al het moois weer. En ik wil het nooit meer missen.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Kwijt, zonder dat ik het wist'?