Tegenslagen als brandstof voor je carrière

Jelle_Oosterwijk_Rolstoel_Tenniser_Careerwise

Jelle Oosterwijk was jaren werkzaam als financieel adviseur. Totdat bij hem MS werd ontdekt. Nu speelt hij op hoog niveau rolstoeltennis en onlangs is hij begonnen met golfen. Tijdens Dreambuilders vertelt Jelle zijn ongelofelijke en inspirerende levensverhaal.

Onverwacht cadeau

Ik herinner me de dag nog goed: 5 december 2006. De dag dat bij mij de ziekte Multiple Sclerose werd ontdekt. Wat volgde waren jaren van verdriet en onzekerheid. MS krijgen, mijn relatie over en mijn baan kwijtraken… Dat stond zeker niet op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas!

Denken in beperkingen

Mijn leven stond letterlijk van de een op andere dag op zijn kop. Na 2 jaar kwam ik via mijn bewegingsagoog in aanraking met rolstoeltennis. Dit was een logische keuze, aangezien ik in de tijd voor mijn ziekte op hoog niveau getennist heb. Mijn eerste gedachten waren: ‘ Ik kan toch niet sporten met de beperkingen die ik heb? Ik vecht 24 uur per dag tegen de pijn. En toch willen de artsen mij aan het sporten hebben.’

Alles is mogelijk

Ik dacht in de beperkingen die ik had, in plaats van in de vele mogelijkheden en kansen die er voor mij lagen. Deze manier van denken vind ik te vergelijken met: iemand vragen om positieve en negatieve kanten van zichzelf op te schrijven. De lijst van negatieve kanten zal veelal het grootst zijn.

Jelle_Oosterwijk_Golf_Careerwise
Naast tennis heb ik een nieuw doel: golfen met een handicap als topsport.

Nu, jaren later, heeft de sport mij zoveel verder gebracht in het leven. Het sporten geeft mij veel energie en zin om mijn leven te leven. Had ik zoveel van de wereld gezien als ik geen MS zou hebben? Nee, want mijn leven bestond destijds uit hard werken en zoveel mogelijk geld verdienen.

De kleine dingen

Juist het nastreven van je dromen en de ‘kleine’ dingen in het leven geven je het geluk. Geniet eens van de natuur! Word blij van de glimlach van je kind! Na 7 jaar durf ik ook volmondig te zeggen “ik kan leven met MS”. Juist door mijn MS ben ik mijn dromen gaan nastreven.

Bepaal zelf hoe hard je rijdt

Ik ben erachter gekomen dat het leven een snelweg is. Je kunt zelf bepalen hoe hard je wilt rijden. Bijna iedereen rijdt in het leven keihard van Den Helder naar Maastricht. Maar als je een afslag durft te nemen, dan pas zul je beseffen hoeveel meer er te zien is. Door afslagen te nemen in je leven zul je als mens groeien.

Stap nu in je eigen droom

Durf je dromen te leven ondanks de tegenslagen die op je pad komen. Een droom wordt pas werkelijkheid als je in die droom durft te stappen!

Tijdens Dreambuilders vertelt Jelle zijn ongelofelijke levensverhaal over tegenslagen als brandstof voor geluk. Kom ook, laat je inspireren en ga aan de slag met je eigen dromen en ambities. Lees meer…

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Dreambuilders, Drijfveren, Ken jezelf, Oriënteren
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Tegenslagen als brandstof voor je carrière'?