Word de CEO van jouw leven

Toekomstideaal - Wees de CEO van jouw leven - by NEOSiAM 2020 - board-chalk-chalk-board-chalkboard-625219

Wat is jouw toekomstideaal? Ja, droom maar. Want in deze blog vind je een stappenplan om jouw toekomstideaal te bereiken. Het is geen kwestie van geluk. Het is wel een kwestie van voorbereiding, echt willen en gewoon doen. Dus: ga aan het roer staan van jouw leven. Neem de leiding. En wees je eigen CEO. Jij bepaalt.

1. Bepaal je toekomstideaal

Schrijf op wat je graag wil bereiken in zes maanden. Wat wil je doen? Maak het concreet, zoals: promotie naar directeur verkoop per 1 juli. Of: mijn online programma is af en ik heb de eerste klanten hiervoor. Of misschien wil je wel de eerste helft van je cursus Spaans af hebben voor de zomer ten einde is.

2. Bepaal hoe je toekomstideaal eruit ziet

Nu je concreet hebt gemaakt wat je wil bereiken, ga je inzoomen. Dus wat is er over zes maanden anders? Als je straks directeur verkoop bent, welke werkzaamheden doe je dan, die je nu nog niet doet? Als je online programma af is, hoeveel modules zijn er? Als je op de helft van je cursus Spaans bent gekomen, wat kan je komende zomer dan allemaal al? Schrijf dit op, net zolang tot je een heel helder beeld hebt van hoe het er over zes maanden uit ziet.

3. Bedenk welke stappen je moet zetten

Door op te schrijven hoe de situatie straks veranderd is, wordt ook duidelijk waar je nog aan mag werken. Je schrijft nu de stappen op die je mag nemen. Natuurlijk zijn dat voor de hand liggende zaken zoals: aangeven dat ik promotie wil maken, de outline van mijn programma bepalen, een studieplanning maken.

4. Wat mag jij anders doen?

Een directeur verkoop neemt het woord tijdens vergaderingen, hij of zij presenteert veel, gaat op klantenbezoek, kent alle klanten persoonlijk. De succesvolle ondernemer heeft alle programma’s aan elkaar gekoppeld zodat het online programma als vanzelf loopt. Een student Spaans leert woordjes, leert teksten steeds beter begrijpen en moet grammaticaregels leren toepassen.

Bedenk voor jezelf welke dingen je nu nog niet doet, maar die straks in jouw nieuwe rol wel van je worden verwacht. Als je iemand hebt die deze rol al vervuld, kijk dan eens wat jij van die persoon kan overnemen. Zo zet je het toekomstpad naar je hand.

5. Bepaal je succesvolle jij

Om sneller te komen waar je wilt zijn, ga je nu in op alle aspecten van jouw succesvolle jij:

  • wat je doet
  • wat je niet doet
  • hoe jij je voelt
  • hoe je eruit ziet
  • wat je draagt
  • wat je overtuigingen zijn

Schrijf het allemaal op, zodat je precies weet hoe jij er over zes maanden uitziet, wanneer jij die volgende stap hebt gezet. Je hebt nu een alter ego gecreëerd, dat deel in jou dat de volgende stap al heeft bereikt.

6. Stap in je alter ego

Nu je precies weet hoe jouw alter ego eruitziet, is het tijd om te gaan handelen als die succesvolle jij. Dus als je straks in een vergadering zit, en je denkt die directeur verkoop zou nu wel iets zeggen, doe dat dan. Als er wordt gevraagd wie er gaat presenteert, zeg ik doe het wel.

Doe meer dan er nu van je verwacht wordt. Stap in jouw succesvolle jij en doe die acties die in de toekomst van je verwacht worden.

7. Neem actie

Nu heb je alles uitgeschreven, je weet precies welke stappen je moet nemen en hoe jij je moet gedragen. Nu komt het belangrijkste deel; het daadwerkelijk nemen van actie. Soms is actie nemen verschrikkelijk moeilijk, zelfs als je iets heel graag wil. Als je weet dat je die actie moet nemen om verder te komen, maar je worstelt ermee, pas dan de 5-seconden regel toe.

Iedere keer wanneer je weet ik moet nu actie ondernemen, tel je af van 5 tot 1 en neem je fysiek actie. Je bedenkt bijvoorbeeld: ik moet die klant terug bellen. Direct begin je te tellen: 5, 4, 3, 2, 1, dan pak je de telefoon op en draait het nummer. Het gaat erom dat je niet na je initiële gedachte verzand in het overdenken. Want dan ga je uitstellen. En van uitstel komt afstel. Weg mooie toekomstplannen.

Voordat jij je kan bedenken, tel je af én dwing jij jezelf om actie te nemen!

Tags: , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Word de CEO van jouw leven'?