Best Companies to Work for

Courtesy: SAS

Gratis sportschool, boodschappenservice, vrijwilligerswerk. Gisteren publiceerde FORTUNE haar jaarlijkse lijst met de 100 Best Companies to Work for. SAS staat, net als vorig jaar, bovenaan de lijst. Google, The Boston Consulting Group en Cisco blijven niet ver achter. Niet alleen de ‘perks’ maken deze bedrijven bijzonder om voor te werken. Volgens het onderzoek hebben de werknemers hier vooral plezier in wat ze doen.

Top 5 Best Companies to Work for

1SAS
2The Boston Consulting Group
3Wegmans Food Markets
4Google
5NetApp

Verder staan in de lijst onder meer: Cisco (20), Deloitte (63), Microsoft (72), PricewaterhouseCoopers (73), Ernst & Young (77), KPMG (86) en Accenture (99).

SAS
SAS is marktleider in business analytics software en dienstverlening, en de grootste business intelligence leverancier. Momenteel heeft het bedrijf 14 vacatures, waaronder Application Manager, Analytics Solutions Manager en Technical Support Consultant. SAS zoekt mensen met ambitie: ‘Je moet van goede huize komen om je met ons denk- en werkniveau te kunnen meten. Werken bij SAS vraagt namelijk veel van je. Daar krijg je echter ook veel voor terug.’

The Boston Consulting Group
BCG is tijdens de recessie mensen blijven werven. Sterker nog, nog nooit begonnen zoveel nieuwe werknemers bij het adviesbureau. De werknemers van BCG zetten zich niet alleen in voor commerciële adviesopdrachten, maar krijgen via het Social Impact Practice Network (SIPN) ook een kans om zich in te zetten voor het World Food Program van de VN. BCG zoekt mensen van verschillende achtergronden met een natuurlijke nieuwsgierigheid, sterk analytisch vermogen en leiderschapskwaliteiten.

Google
Google staat bekend om haar glijbanen, pingpongtafels en relaxruimtes. Niet alleen in Palo Alto, maar ook gewoon in Amsterdam.  ‘Nagenoeg iedereen kent Google, maar weinig mensen beseffen dat je ook in Nederland bij kan solliciteren,’ aldus Sanne Kanis. Google heeft momenteel diverse vacatures, die zich voornamelijk richten op consultancy en business development van o.a. Adwords, Adsense, Media Solutions (o.a. YouTube), Enterprise (o.a. Google Apps) en Strategic Partnerships.

Cisco
Bij het netwerkbedrijf Cisco werkt 85% van alle werknemers regelmatig thuis of van andere locaties. 47% van alle starters zijn referrals van werknemers. In totaal werken 1.000 mensen met verschillende achtergronden en disciplines op het kantoor van Cisco in Amsterdam, waaronderAccount Managers, Informatie Architecten en Marketing Managers. En het bedrijf zoekt mensen: Cisco heeft momenteel 43 vacatures.

Deloitte
Deloitte werd eerder dit jaar al uitgeroepen als beste accountantskantoor, maar behoort nu dus ook tot de Fortune Top 100 van meest aantrekkelijke werkgevers. Deloitte scoort hoog op arbeidsvoorwaarden en werknemerstevredenheid.

Microsoft
Terwijl andere bedrijven nog worstelen met ‘het nieuwe werken’, is het bij Microsoft niet meer dan normaal dat je op een woensdagmiddag gaat kanoën om je werk die avond af te maken. Kortom, Microsoft is werken waar en wanneer je maar wilt. ‘Het is ons doel om met onze technologie mensen en organisaties te helpen het beste uit zichzelf te halen en hun dromen te verwezenlijken. Of je nu een passie hebt voor duurzame technologie of de marathon wilt lopen binnen drie uur. Het is de passie van Microsoft om ideeën werkelijkheid te laten worden.’

PricewaterhouseCoopers
PricewaterhouseCoopers, of tegenwoordig: PwC, staat als tweede accountantskantoor in de lijst met 100 beste werkgevers. De werknemers zijn vooral tevreden over de ontwikkelingsmogelijkheden: ‘PwC teaches you how to deal with people, teaches teamwork, raises self esteem, opens your eyes on risks and personal risks and invests in employees education.’

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Best Companies to Work for'?