25 Best Multinational Workplaces

world-s-best-multinational-workplaces-2011

Werknemers hebben gesproken: Microsoft, SAS en NetApp zijn bestempeld als de ‘World’s Best Multinational Workplaces’, ofwel de beste internationale werkgevers ter wereld. Na het ondervragen van meer dan 100.000 werknemers uit 45 landen bleek dat de medewerkers van de drie technologiebedrijven het meest tevreden zijn.

Top 10 Best Workplaces

  1. Microsoft
  2. SAS
  3. NetApp
  4. Google
  5. FedEx Express
  6. Cisco
  7. Marriott
  8. McDonald’s
  9. Kimberly-Clark
  10. SC Johnson

Verder worden in de lijst genoemd: Diageo (11), American Express (12), Medtronic (13), Intel (14), Hilti (15), 3M (16), Telefonica (17), National Instruments (18), Mars (19), Accenture (20), Roche (21), Novo Nordisk (22), The Coca-Cola Company (23), Atento (24) en Quintiles (25).

Vertrouwen, trots en kameraadschap

Jose Tolovi, Global CEO van het Great Place to Work Institute, zegt dat drie aspecten voor een goed werkklimaat zorgen: vertrouwen, trots en kameraadschap. Volgens Jose is vertrouwen de belangrijkste eigenschap. In de vragenlijst gaan hier dan ook de meeste vragen over, bijvoorbeeld of de mensen waar je mee samenwerkt doen wat ze beloven. Uit het onderzoek blijkt dat de beste bedrijven veel naar hun mensen te luisteren.
..


..

7 sollicitaties per vacature

De top 25 werkgevers hebben gezamenlijk zo’n 724.047 werknemers en zochten het afgelopen jaar 30.000 nieuwe mensen om het team te versterken. Iets voor jou? Dan moet je van goeden huize komen. Bij de beste werkgevers solliciteerden gemiddeld 7 mensen per vacature. Met uitschieters naar boven: bij Google solliciteerden begin dit jaar 75.000 mensen.

Microsoft

Volgens Lisa Brummel, Chief People Officer bij Microsoft, wil Microsoft een ‘employer centric’ bedrijf zijn. “Wat ons uniek maakt is de investering die we in onze medewerkers maken, of het nu om arbeidsvoorwaarden gaat, een training of het aantrekken van toptalent”. Microsoft staat er ook om bekend veel te investeren in de werkomgeving van hun mensen: inspirerende gebouwen, de laatste ‘snufjes en gadgets’, maar ook de mogelijkheid om te werken waar en wanneer je maar wilt.

microsoft-kantoor-amsterdam-30
Werkplek vd Week: Microsoft Amsterdam. Meer foto’s

Lees ook het verhaal van Frank Verlaan over hoe hij als consultant bij Microsoft terecht kwam.

Over de ranglijst

Om voor de lijst in aanmerking te komen, moesten de werkgevers aan een aantal eisen voldoen: minimaal 5.000 werknemers wereldwijd, waarvan ten minste 40 procent buiten het eigen land. Daarnaast werden alleen die bedrijven meegenomen die al hadden meegedaan aan één van de nationale Great Places to Work verkiezingen, zoals in Nederland. Ook daar kwam Microsoft als winnaar uit de bus.

Tags: Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '25 Best Multinational Workplaces'?