Carrière: het heft in eigen hand

Jeroen van den Berkmortel (25) is sinds zijn afstuderen gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Hij werkt sindsdien als HR-medewerker en is daarnaast spreker over deze passie. Nu gaat Jeroen op zoek naar wat hij écht wil. Zijn droombaan waar hij zijn talenten in kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Sommigen gaan verre werelden bezoeken

18 oktober loopt mijn contract af bij re-integratiebedrijf de Atlant Groep. Na 2.5 jaar is het tijd voor iets anders. Een nieuwe uitdaging. Om mij heen zie ik leeftijdsgenoten op wereldreis gaan. Zij willen graag verre werelddelen bezoeken. Ik heb die behoefte niet. Ik ga wat anders doen. Ik ga op droombaanreis.

Gefascineerd door het benutten van talenten

De afgelopen jaren ben ik gefascineerd geraakt door mensen die hun talenten benutten in hun werk en die doen wat ze leuk vinden. Bevlogen mensen voor wie werk niet als werk voelt. Volgens mij wordt dat steeds belangrijker. Niet alleen voor individuen, maar ook voor organisaties. Als HRM’ er weet ik namelijk dat mensen het verschil maken. Ik geloof dat bevlogen mensen voor de beste resultaten zorgen.
Sinds 2006 verdiep ik me in persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Vele boeken, gesprekken met inspirerende mensen en trainingen hebben mij geleerd dat het mogelijk is om je doelen te bereiken. Als mensen zijn wij in staat om invloed te hebben op onze toekomst. Wij zijn in staat om dromen te realiseren. Dat is niet makkelijk, maar het kan wel. Dat ik in staat zou moeten zijn om mijn dromen te realiseren is een gedachte die mij boeit.

Ik ga mijn dromen realiseren

Nu ik voor de opdracht sta om nieuw werk te vinden kan ik twee dingen doen. Ik kan reageren op de dingen die op me afkomen, zoals vacatures van vacaturebanken of meningen van vrienden, familie en collega’s. Ik kan solliciteren op alle vacatures die maar enigszins aansluiten bij mijn opleiding en ervaring. Maar in hoeverre ben ik daar daadwerkelijk voor gemotiveerd? En past het wel bij mij? Ik kan ook iets anders doen. Ik kan mijn eigen plan maken. Onderzoeken wat ik echt graag zou willen doen en dat voor elkaar proberen te krijgen. Het zou immers mogelijk moeten zijn om mijn dromen te realiseren. Ik geloof in de laatste optie. Ik wil gaan voor werk dat bij mij past en wat ik leuk vindt om te doen.

Wil jij mij volgen tijdens mijn reis? Hier op Careerwise deel ik mijn ervaringen en inzichten die ik onderweg opdoe.

Lees wat Berthe en Marije tegenkomen op hun Droombaanreis en zet zelf je eerste stap: Kom 19 januari naar het inspirerende Dreambuilders evenement en start 2013 met het realiseren van jouw droom.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Dreambuilders, Drijfveren, Future Leaders, Ken jezelf, Oriënteren, Personal Branding, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Carrière: het heft in eigen hand'?