fbpx

101 bedrijven voor vrouwen 2009

Ben jij een vrouw met ambitie? 1.020 managers werden door TNS Nipo gevraagd bij welke bedrijven vrouwen de meeste kans hebben om de top te bereiken. Daarnaast werd gekeken naar de beste secundaire arbeidsvoorwaarden voor vrouwelijke medewerkers.

De absolute nummer één dit jaar is IKEA. Geen grote verassing: meer dan de helft van het personeelsbestand van het concern is vrouw. KPN heeft de hoogste waardering in de ICT-sector en de Rabobank in de financiële dienstverlening.

Top 15 vrouwvriendelijkste bedrijven

 1. IKEA
 2. Politie
 3. Justitie/gerechtshoven/rechtbanken
 4. Gemeente Amsterdam
 5. FNV
 6. Belastingdienst
 7. Randstad
 8. Bijenkorf
 9. Gemeente Almere
 10. Gemeente Den Haag
 11. HEMA
 12. Algemene Onderwijs Bond
 13. Rabobank
 14. Defensie/leger
 15. Shell

Daarnaast staan onder meer KLM (19), Philips (24), PwC (25), Unilever (28), Achmea (29), Ahold (38), ING (39), ABN Amro (41), Ernst & Young (44), McKinsey & Company (47) en DHV (81) in de lijst.

Kijk hier voor de complete ranglijst van de 101 vrouwvriendelijkste bedrijven.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '101 bedrijven voor vrouwen 2009'?